Kυρ. Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Θα κάνω ότι μπορώ για να διασφαλίσω τα μακεδονικά προϊόντα (VIDEO)

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση εργασίας του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βόρειου Ελλάδος με παραγωγικούς φορείς της Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα πρέπει όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και παραγωγικοί φορείς να αγωνιστούν ενωμένοι με συνεκτική στρατηγική προκειμένου να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, τουλάχιστον ως προς το οικονομικό σκέλος. "Δυστυχώς

η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε στη Βουλή, να αποτρέψει αυτά τα τετελεσμένα" υπογράμμισε και πρόσθεσε πως δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει είναι δικαίωση για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.

Εξαπέλυσε πυρά κατά του πρωθυπουργού με αφορμή την αποκάλυψη του Ζόραν Ζάεφ πως δέχθηκε τον όρο "Βόρεια Μακεδονία" επειδή ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε τη μακεδονική εθνότητα για τη γειτονική χώρα" αλλά και εκείνη του επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, πως η κυβέρνηση ήθελε να παραχωρήσει από το 2015 τον όρο "Μακεδονία" σκέτο.

"Μην μας κάνει λοιπόν εντύπωση γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Η ζημιά έχει γίνει", συνέχισε και τόνισε πως η Συμφωνία αυτή δεν είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων. "Από δικιάς μου πλευράς θα κάνω ότι μπορώ για να διασφαλίσω τα μακεδονικά προϊόντα και την προστασία που πρέπει να απολαμβάνουν όπως την απολάμβαναν εδώ και δεκαετίες", κατέληξε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της ΝΔ και έδωσε τον λόγο στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, εκφράζοντας την απόλυτη βεβαιότητά του για την επανεκλογή του.

Δείτε βίντεο του Thestival.gr:

Keywords
Τυχαία Θέματα