K. Zέρβας: Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την μετατροπή της πατρίδας μας σε μια αποθήκη ψυχών

Απόλυτα σύμφωνος με το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο εμφανίστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας για το θέμα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

«Δεν είναι μεταναστευτικό. Δεν είναι ανθρωπιστικό. Αποτελεί θέμα εθνικής ασφάλειας. Είναι χώρα και όχι χώρος. Έχει σύνορα και διαδικασίες, ικανότατα σώματα ασφαλείας και ένοπλες δυνάμεις που διατηρούν την κοινωνική ειρήνη. Σύσσωμος ο λαός βρίσκεται δίπλα σε αυτή την προσπάθειας», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε

την μετατροπή της πατρίδας μας σε μια αποθήκη ψυχών. Δεν μπορούμε να δεχθούμε εκβιασμούς, τετελεσμένα, εργαλειοποίηση ανθρώπινων ψυχών και να διαμορφώνεται ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Ζέρβας τόνισε πως «αποδείξαμε ότι μπορούμε να φιλοξενήσουμε και να περιθάλψουμε πρόσφυγες και μετανάστες. Αποδείξαμε όλα τα προηγούμενα-δύσκολα- χρόνια ότι είμαστε μία δύναμη ειρήνης, σταθερότητας και αλληλεγγύης» και συνέχισε λέγοντας «αυτό που δεν μπορούμε όμως να αποδεχθούμε, είναι τη μετατροπή της πατρίδας μας σε μία ζώνη-αποθήκη ψυχών, δεν μπορούμε να ανεχθούμε τα δια της εργαλειοποίησης των ανθρώπων που συνωστίζονται στα σύνορά μας, σχέδια αποσταθεροποίησης»

Τέλος ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τόνισε πως είναι δίπλα στους δημάρχους του Έβρου και ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ήδη στη διαδικασία υλοποίησης αιτημάτων τους , σημειώνοντας πως δεν ξεχνά και τους δήμους στη νησιωτική Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα