Hyundai: Μηχανολογική ανανέωση για το ηλεκτρικό Ioniq

Το φρεσκάρισμα του Ioniq, που ανακοινώθηκε φωτογραφικά τον περασμένο Ιανουάριο, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο. Ο Κορεάτης κατασκευαστής έδωσε πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρική έκδοση του Ioniq, η οποία αντικαθιστά τις μπαταρίες των 28kWh με άλλες των 38,3kWh. Ο ενσωματωμένος φορτιστής εναλλασσόμενου ρεύματος δε, είναι σε θέση να παρέχει ισχύ έως και 7,2 kW. Η Hyundai ανακοινώνει φόρτιση 80% σε 54 λεπτά με το φορτιστή

αυτό.

Το άμεσο αποτέλεσμα της αλλαγής στη συστοιχία της μπαταρίας σύμφωνα με το drive.gr, ήταν η αύξηση της αυτονομίας. Έτσι από τα περίπου 250 km που ανακοίνωνε ο κατασκευαστής, ανέβηκε στα 300, πάντα με δεδομένα σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Ο δε ηλεκτρικός κινητήρας ανέβηκε σε ισχύ από τα 120 στα 135 άλογα.

Το Ioniq είναι πλέον εξοπλισμένο με την τελευταία έκδοση του ενσωματωμένου λογισμικού «Blue Link», το οποίο επιτρέπει την εξ αποστάσεως διαχείριση μέσω smartphone, για τη φόρτιση, τον έλεγχο θερμοκρασίας στην καμπίνα και φυσικά για το κλείδωμα του αυτοκινήτου.

Η Hyundai, από την άλλη πλευρά, δεν έχει διευκρινίσει ακόμα το βαθμό εξέλιξης του ανανεωμένου υβριδικού και του επαναφορτιζόμενου υβριδικού Ioniq, αλλά οι πληροφορίες δεν θα αργήσουν να δημοσιοποιηθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα