Hellofrom: Ένα project με θέμα τη γοργόνα έρχεται να αλλάξει όσα ήξερες για τα αναμνηστικά στη Θεσσαλονίκη

Είναι όμορφα, έχουν μοντέρνο design και φυσικά θυμίζουν Θεσσαλονίκη! Ο λόγος για τα προϊόντα της Hellofrom που έρχονται να αλλάξουν την έννοια των αναμνηστικών και να προσδώσουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα στις εμπειρίες όσων τα αποκτήσουν.

Διακοσμητικά, τσιμεντένια σουβενίρ, πιάτα και κούπες με σχέδιο την γοργόνα που παραπέμπει στον Μέγα Αλέξανδρο, μοναδικά ρούχα με το skyline της Θεσσαλονίκης,

καπέλα και τσάντες, όλα φτιαγμένα από Έλληνες σχεδιαστές και τα οποία ξεφεύγουν από την έννοια ενός απλού σουβενίρ.

Με μότο «making great things since 3200 BC», η εταιρεία Hellofrom δημιουργήθηκε πριν από 1, 5 χρόνο από τον Κωνσταντίνο Δρακότη και την Ρωξάνη Φαλτζή. Στόχος της εταιρείας είναι ο επαναπροσδιορισμός τόσο των αναμνήσεων όσο και των αναμνηστικών γενικότερα στην Ελλάδα ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, μια μεγάλη ομάδα συνεργατών βρίσκεται πίσω από τους ιδρυτές ο καθένας από τους οποίους έχει αναλάβει ένα συγκεκριμένο ρόλο.

Έχοντας σπουδάσει marketing με εμπειρία στον τομέα της επικοινωνίας ο κ. Δρακότης διαπίστωσε ένα κενό στην αγορά όσον αφορά τα αναμνηστικά και έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει την hellofrom.

«Υπάρχει ένας μεγάλο κενό στην πόλη μας σε αυτό τον τομέα. Έχουμε καλέσει δημιουργούς, καλλιτέχνες και κατασκευαστές προκειμένου να δημιουργήσουμε προϊόντα που λειτουργούν ως αναμνηστικά, τα οποία θα ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα και στην σημερινή αισθητική της αγοράς» ανέφερε στο thestival.gr ο κ. Δρακότης.

«Θέλαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να δείξουν τι μπορούμε να κάνουμε εμείς οι Έλληνες. Το project έχει να κάνει με την συνέργεια αλλά και την προώθηση των ελληνικών προϊόντων» πρόσθεσε.

Πριν 20 μέρες περίπου άνοιξε το πρώτο πιλοτικό μαγαζί με τα αναμνηστικά της Hellofrom στην οδό Αποστόλου Παύλου 22 απέναντι από το Τουρκικό Προξενείο. Η συγκεκριμένη γειτονιά δεν επιλέχθηκε τυχαία αλλά δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ιστορικότητά της. «Το κατάστημα έχει φτιαχτεί σε μία γειτονιά, η οποία έχει μία ιστορική προσέγγιση της πόλης για αυτό και δεν προσεγγίσαμε κάτι πιο παραδοσιακό. Το μότο μας είναι ο επαναπροσδιορισμός. Στο πλαίσιο λοιπόν του redefine στόχος μας είναι να επαναπροσδιορίσουμε και σημεία πώλησης αυτών των προϊόντων τα οποία να έρχονται να δέσουν και συναισθηματικά με τον επισκέπτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής της Hellofrom.

Από αναμνηστικά και είδη δώρων μέχρι... ελαιόλαδο!

Στο κατάστημα μπορεί να βρει κανείς ελληνικά προϊόντα ή προϊόντα που σχεδιάστηκαν από Έλληνες. Τους επισκέπτες περιμένει πλήθος επιλογών για δώρο ή για αναμνηστικό που θα κουβαλάει μαζί του τις εμπειρίες ενός αγαπημένου ταξιδιού.

Χειροποίητα μαγνητάκια, σουβέρ, πιάτα και κούπες με ζωγραφισμένη την γοργόνα που παραπέμπει στην Θεσσαλονίκη και την γοργόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μπλούζες, κάθε είδους καπέλα και τσάντες και πολλά ακόμη θα σε περιμένουν στο concept store της εταιρείας.

Ακόμη, για όσους προτιμούν κάτι διαφορετικό στο κατάστημα μπορεί να βρει κανείς τρόφιμα, όπως παράδειγμα ελαιόλαδο από την Μυτιλήνη το οποίο συσκευάζεται στην Κέρκυρα και είναι βραβευμένο παγκοσμίως!

«Έχουμε φτιάξει αποκλειστικά προϊόν για την Θεσσαλονίκη και αυτό είναι κάτι που μας διαφοροποιεί από άλλα αντίστοιχα project. Ζητήσαμε να μας φτιάξουν προϊόν για την Θεσσαλονίκη με θέμα την Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη είναι η γοργόνα είναι η αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου» σημείωσε ο κ. Δρακότης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στόχος είναι επίσης ό, τι φτιάχνεται να είναι χρηστικό, έτσι ώστε ο επισκέπτης όταν γυρίζει στον τόπο του, να μπορεί ό,τι αγοράσει να το χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά του.

Hellofrom _

Πως προέκυψε το όνομα της Hellofrom; Ουσιαστικά, όπως εξηγεί ο κ. Δρακότης το όνομα είναι ένα χαιρετισμός. Το DNA της Hellofrom βασίζεται στην συνέργεια. Για αυτό μετά το όνομα υπάρχει μία παύλα- ένα κενό στο οποίο έρχεται να καθίσει είτε η πόλη, είτε ο δημιουργός είτε ο καλλιτέχνης που θέλει να συνεργαστεί μαζί με τους ιδρυτές της Hellofrom.

«Λέμε Hellofrom Thessaloniki, η Θεσσαλονίκη είναι η γοργόνα που παραπέμπει στην γοργόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επίσης, έχουν γίνει αρκετές συνέργειες όσον αφορά την Θεσσαλονίκη από brands άλλα που έχουν φτιάξει προϊόντα για την Θεσσαλονίκη» επισημαίνει ο συνιδρυτής της εταιρείας.

Ένας νιπτήρας του 1920 σε περιμένει στο κατάστημα της Hellofrom για να φρεσκαριστείς!

Οι ιδιοκτήτες της Hellofrom ανακάλυψαν στο κατάστημα ένα νιπτήρα από το 1920 και αποφάσισαν να τον αξιοποιήσουν! Έτσι, του έδωσαν μία νέα μορφή, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να πλυθούν, να φρεσκαριστούν αλλά και να δοκιμάσουν τα μοναδικά σαπούνια που θα συναντήσουν στο κατάστημα.


Το στήσιμο του μαγαζιού και τα προϊόντα προσεγγίζονται με ένα τρόπο που έχει σχέση με το design της συγκεκριμένης εποχής και τα οποία θα επαναπροσδιορίζονται ανάλογα με τις επιταγές της μόδας που αλλάζει συνεχώς.

Ο Κωνσταντίνος και η Ρωξάνη στο μέλλον ευελπιστούν για το άνοιγμα καταστημάτων και σε άλλες πόλεις, ωστόσο την δεδομένη στιγμή θα αφοσιωθούν στην Θεσσαλονίκη δίνοντας την ευκαιρία σε νέα παιδιά να αναπτύξουν τα ταλέντα τους αλλά και να δείξουν την δουλειά τους. «Θέλουμε καταρχήν να δείξουμε πόσο ωραία πράγματα μπορεί να παράξει αυτή η πόλη και αφού το κάνουμε αυτό θα δούμε για την επόμενη μέρα προς τα πού θα θελήσουμε να κινηθούμε. Την δεδομένη στιγμή η αιχμή του δόρατος είναι η Θεσσαλονίκη, η οποία μας βοηθάει και στο γεγονός ότι έχει αρχίσει να έχει και μία τουριστική ανάπτυξη» σημείωσε, τέλος, ο κ. Δρακότης.

Info:

Hellofrom

Αποστόλου Παύλου 22

231 024 8742

Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα