H Microsoft φημολογείται ότι θα αντικαταστήσει τον Edge browser

Υπήρχε μια εποχή που η Microsoft κυριαρχούσε στην αγορά των web browsers με τον Internet Explorer, ωστόσο η εποχή αυτή έχει πλέον περάσει ανεπιστρεπτί. Η Microsoft από όταν κυκλοφόρησαν τα Windows

10 προσπάθησε με τον Edge να διεκδικήσει ένα μερίδιο αυτής της αγοράς, ωστόσο απέτυχε και πλέον φημολογείται ότι ο εν λόγω browser οδεύει προς την άμεση αντικατάστασή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Windows Central, η Microsoft ετοιμάζεται να σταματήσει την υποστήριξη του Edge και της EdgeHTML rendering engine του. Στην θέση του θα δούμε έναν νέο Chromium web browser, παρόμοιο με τον Chrome της Google. Να σημειώσουμε ότι την πλατφόρμα Chromium χρησιμοποιούν επίσης οι Opera και Vivaldi browsers.

Αν και η Microsoft δεν έχει πάρει ακόμη επίσημη θέση, φημολογείται ότι στο εσωτερικό της ο νέος web browser αποκαλείται με την κωδική ονομασία Anaheim. Παρά την εγκατάλειψη της ΕdgeHTML rendering engine είναι πολύ πιθανόν ο νέος browser να διατηρήσει την ονομασία του παλιού. Εξίσου πιθανό βέβαια είναι και το ενδεχόμενο, η Microsoft να κάνει μια... νέα αρχή, επιλέγοντας ένα νέο όνομα για τον επερχόμενο Chromium web browser της.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αμερικανική εταιρεία θα πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα για να διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς. Με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, ο Chrome κατέχει την μερίδα του λέοντος με ποσοστό 72%. Ο Firefox κατέχει ποσοστό 9%, οι Internet Explorer και Safari κατέχουν ποσοστό 5% έκαστος, ενώ το ποσοστό του Edge μετά βίας αγγίζει το 4%. Όταν ο παλιός σου browser κατέχει μεγαλύτερο ποσοστό από τον καινούργιο προφανώς κάτι πάει στραβά. Με δεδομένο ότι ο Edge διατίθεται εδώ και αρκετά χρόνια ως default browser στα Windows 10, στο Xbox One και στα Windows Phone θα περίμενε κανείς ότι τα ποσοστά του θα ήταν υψηλότερα.

Πηγή: gr.pcmag.com

Keywords
Τυχαία Θέματα