Garbo bar: Το new entry που φέρνει ευρωπαϊκό "αέρα" στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης

Φρέσκο αέρα ήρθε να δώσει μία νέα άφιξη σε μία από τις πιο ιστορικές της Θεσσαλονίκης. Το Garbo Café-Restaurant, εμπνευσμένο από τη Greta Garbo, την Σουηδέζα ηθοποιό της Χρυσής Εποχής του Hollywood άνοιξε τις πόρτες του στις 20 Φεβρουαρίου στην οδό Οπλοποιού 2 με Κατούνη,

ακριβώς κάτω από το ιστορικό ξενοδοχείο Bristol και προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ένα μαρμάρινο μπαρ, ρετρό λάμπες, η αγαπημένη Greta Garbo να κοσμεί το μαγαζί, ξύλινες επιφάνειες αλλά και φυτά συνθέτουν την μοναδική αισθητική και την διακόσμηση που θυμίζει Ευρώπη.

Ο Κώστας Τσενεκίδης, ένας εκ των ιδιοκτητών του Garbo bar, ήρθε από την Κατερίνη στη Θεσσαλονίκη για το νέο του κατάστημα. Ο ίδιος ασχολείται με τον χώρο της εστίασης από το 1990 και αποφάσισε να κάνει το νέο του επιχειρηματικό του βήμα στη Θεσσαλονίκη.

Ερωτηθείς γιατί επιλέχθηκαν τα Λαδάδικα για να φιλοξενήσουν το Garbo κ. Τσενεκίδης λέει στο thestival.gr ότι «τα Λαδάδικα είναι η καλύτερη περιοχή στη Θεσσαλονίκη από άποψη όχι μόνο τουρισμού, αλλά ότι έχει κίνηση σχεδόν 12 μήνες τον χρόνο».

Ο ίδιος εξηγεί και τους λόγους που τον ώθησαν στο να προχωρήσει σε μία νέα επένδυση παρά την κρίση. «Κάθε μέρα που ξημερώνει για μένα είναι ένα ρίσκο και όχι μόνο στη δουλειά. Οπότε άμα θέλεις να προχωρήσεις πρέπει να ζυγίσεις τα συν και τα πλην και κάνεις πράξη τις επιλογές σου».

Στον ανακαινισμένο χώρο λειτουργεί το café-bar, όπου σερβίρεται πρωινό και brunch, η μεσογειακή κουζίνα με τις απολαυστικές μακαρονάδες και τις εμπνευσμένες συνταγές, ο ξυλόφουρνος με παραγωγή του πιο μοσχομυριστού ζυμαριού πίτσας και το cocktail-bar, όπου θα σας περιμένουν εξωτικές απολαύσεις για να τις δοκιμάσετε.

Οι σεφ του garbo επιλέγουν συνταγές μεσογειακής κουζίνας χρησιμοποιώντας μόνο χειροποίητα προϊόντα και επώνυμες πρώτες ύλες. Το ριζότο με μοσχαρίσια πλευρά, τα νιόκι, το ραβιόλα αλλά και οι πίτσες, που ψήνονται στον ξυλόφουρνο είναι μερικά μόνο πιάτα από το μενού, που θα σας μείνουν αξέχαστα.

Το Garbo διαθέτει το «Prive Room», μία ιδιωτική αίθουσα, εξοπλισμένη με μια άνετη τραπεζαρία και έναν ειδικό εξοπλισμό, για επαγγελματικές συναντήσεις – παρουσιάσεις, αλλά και για prive events.

Αφιέρωμα με γεύσεις από όλη την Ελλάδα

Μία φορά το μήνα οι άνθρωποι του Garbo Bar διοργανώνουν ένα γευστικό αφιέρωμα με προϊόντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

«Το ξεκίνημα έγινε από την Πιερία επειδή κατάγομαι από εκεί και έτσι πήραμε προϊόντα που βγάζει μόνο ο νομός Πιερίας όπως μέλι, μπλε καβούρι κρασιά.Με βαση αυτά δημιουργήσαμε το ανάλογο μενού», σημειώνει ο κ. Τσενεκίδης.

Λόγω της νηστείας οι υπεύθυνοι του Garbo σχεδιάζουν να οργανώσουν ένα γευστικό event με αγιορείτικη κουζίνα.

Info:

Garbo bar

Oπλοποιού και Κατούνη, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη

2315 009295

Facebook

Keywords
Τυχαία Θέματα