Facts & Figures για το ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - ΠΑΟΚ

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την προϊστορία της ομάδας στην Λευκορωσία, δημοσίευσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, βάζοντας τους φιλάθλους της ομάδας στο κλίμα του αγώνα με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Αναλυτικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Europa League

κόντρα στη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ στο Borisov Arena. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Λευκορώσους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#O ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει ακόμη μια φορά ομάδα από την Λευκορωσίαγια τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έγραψε σημαντικά ρεκόρ με την Ντιναμό Μινσκ, αφού στην Τούμπα επικράτησε με 6-1 στην ευρύτερη νίκη του για τους ομίλους του Europa League. O Στέφανος Αθανασιάδης είχε σε αυτή την αναμέτρηση το μοναδικό χατ τρικ ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, ενώ στην ρεβάνς ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-0 χάρη σε δύο ακόμη γκολ του Αθανασιάδη.

#Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ από την πλευρά της έχει κοντραριστεί πάλι με ελληνική ομάδα, την ΑΕΚ, το 2009-10, όπου επικράτησε με 2-1 στην έδρα της και απέσπασε ισοπαλία στην Αθήνα με 2-2.

#Η τελευταία εμπειρία του ΠΑΟΚ από εκτός έδρας αγώνα για τους ομίλους του Europa League ήταν μια από τις σπουδαιότερες ευρωπαϊκές του νίκες, αυτή μέσα στην Ιταλία επί της Φιορεντίνα με 3-2. Τότε είχαν σκοράρει οιΣάκχοφ , Κάμπος και Ροντρίγκες για τον Δικέφαλο που είχε κάνει σημαντικό βήμα με αυτή τη νίκη για την είσοδο του στους «32» της διοργάνωσης.

#Αυτό είναι το 19ο παιχνίδι που δίνει ο ΠΑΟΚ για το Europa League μακριά από την έδρα του και έχει καταφέρει να φύγει 8 φορές νικητής, έχει αποσπάσει 6 ισοπαλίες και ηττήθηκε μόλις τέσσερις φορές. Η τελευταία του ήττα ήταν από την Καραμπάγκ στις 20 Οκτωβρίου 2016 που ήταν και η μοναδική του για εκείνη την σεζόν στους ομίλους της διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα