Facts & Figures για το Απόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου στο Στάδιο Καλαμαριάς.

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Ποντίους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

# Δεύτερη φορά που αντιμετωπίζει σε φάση ομίλων τον Απόλλωνα Πόντου ο ΠΑΟΚ

και μάλιστα, όπως και το 2014-15 οι δύο ομάδες βρίσκονται στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης.

# Η ήττα από τον Απόλλωνα Πόντου στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 με 1-0 είχε βάλει σε περιπέτειες τον Δικέφαλο, ο οποίος τελικά δεν πήρε την πρόκριση στην φάση των «16». Εκείνη ήταν και η μοναδική φορά που δεν το κατάφερε στα τρία χρόνια που γίνεται η πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος με αυτό τον τρόπο.

# Υπάρχει ακόμη μια αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδος ανάμεσα στον Απόλλωνα Πόντου και τον ΠΑΟΚ, το μακρινό 1953, όταν πάλι ο Δικέφαλος έμεινε εκτός συνέχειας με ήττα σε μονό παιχνίδι στις 25 Ιανουαρίου με το βαρύ 4-0 χάρη σε χατ τρικ του Μεντικίδη και ένα ακόμη γκολ του Παχατουρίδη.

# Συνολικά σε αγώνες ομίλων τα τελευταία χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει 10 αγώνες με 5 νίκες – 4 ισοπαλίες – 1 ήττα. Ο συντελεστής των τερμάτων του είναι 20-5, ενώ η περσινή σεζόν ήταν η μοναδική που κράτησε το μηδέν στην άμυνα, αφού αυτή τη σεζόν έχει ήδη δεχθεί τέρμα στη νίκη με 2-1 κόντρα στον Λεβαδειακό για την 1η αγωνιστική του ομίλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα