Bike Odyssey 2019 - Η Οδύσσεια της Πίνδου

Ο κορυφαίος αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα κι ένας από τους δυσκολότερους παγκοσμίως, το Bike Odyssey, θα διεξαχθεί για 7η φορά στην μαγευτική οροσειρά της Πίνδου. Το Bike Odyssey που αποτελεί την ύψιστη πρόκληση για κάθε ποδηλάτη, θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 23 Ιουνίου

και όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές στην επίσημη παρουσίαση του, εφέτος για πρώτη φορά εντάχθηκε στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI) , γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία και την αξία του αγώνα.

Όπως τόνισε ο εμπνευστής και διοργανωτής του Βike Odyssey, Χρήστος Μακρυγιάννης: «Το Bike Odyssey εντάχθηκε στο παγκόσμιο καλεντάρι γεγονός που σημαίνει ότι θα έρθουν ακόμα περισσότεροι και καλύτεροι αθλητές απ’ όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν εννέα ημέρες ορεινής ποδηλασίας, στις πιο όμορφες διαδρομές της Πίνδου. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από τη γραφική Σμίξη Γρεβενών και θα καταλήξει στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, με ενδιάμεσους σταθμούς την Καλλιρόη, την Πύλη, τα Καλύβια, το Κρίκελλο και τον Αθανάσιο Διάκο. Η διαδρομή είναι συνολικού μήκους 637,56 χιλιομέτρων με υψομετρικές διαφορές 20.531 μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα