Banconar: Παριζιάνικος αέρας στο όμορφο διατηρητέο της Βαλαωρίτου

Μια διαφορετική νότα στο κομμάτι της διασκέδασης και της γαστρονομίας δίνει ένα νέο μπαρ με κόνσεπτ ολοήμερης λειτουργίας, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Περπατώντας στα στενά της Βαλαωρίτου, θα συναντήσει κανείς στην οδό Συγγρού 3 ένα bar το οποίο υπόσχεται να πραγματοποιήσει τα όνειρα και των πιο απαιτητικών στο χώρο της διασκέδασης.

Ο λόγος για το Banconar, το οποίο αν και μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής, δείχνει να έχει όλα τα φόντα για να αποτελέσει

μια «must» επιλογή από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.



Το Banconar καταφέρνει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των επισκεπτών καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο πελάτης μπορεί να απολαύσει τον καφέ του, brunch αλλά και τις επιλογές που προσφέρει η κουζίνα του καταστήματος.

Παράλληλα, μπορεί κάποιος μετά από μια κουραστική μέρα να χαλαρώσει πίνοντας το αγαπημένο του ποτό ή κοκτέιλ.

Ζεστή ατμόσφαιρα με ψήγματα από μια άλλη εποχή

Το Banconar στεγάζεται σε ένα από τα διατηρητέα κτήρια της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Χρηματιστηρίου. Η έμπνευση για τη δημιουργία του ήρθε από τον επιβλητικό σταθμός του Orsay στο Παρίσι, ο οποίος λειτουργεί πλέον ως μουσείο.

Όπως εξηγεί στο Thestival.gr η υπεύθυνη του καταστήματος, Μαρία Ζέρβα, την επιμέλεια του χώρου ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Κουκούδης, με γνώμονα την διατήρηση του ύφους του κτηρίου.

«Θέλαμε να διατηρήσουμε τον χαρακτήρα του διατηρητέου και η διακόσμηση έγινε με στόχο αυτό», σημειώνει χαρακτηριστικά η κα Ζέρβα.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα φυτά που έχουν κυρίαρχη θέση στον χώρο αλλά και τη μοντέρνα διακόσμηση αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν μια έξοδο με την παρέα τους ή τον/την σύντροφό τους οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Μοναδικές γαστρονομικές γεύσεις

Η κουζίνα του Banconar είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ τις Παρασκευές και τα Σάββατα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα.

Αυγά σε διάφορες εκδοχές, πιάτα με σολομό, burgers, ζυμαρικά, σαλάτες αλλά και γλυκιές λιχουδιές είναι μόνο μερικές από τις γεύσεις που μπορεί να απολαύσει κανείς στο Banconar.

Βρείτε το Banconar στο Facebook ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα