"772 υπογραφές Θεσσαλονικέων κατά της δημιουργίας hot spot "ανηλίκων" στο πολεοδομικό συγκρότημα"

Ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης η πρόθεση του κεντρικού δήμου να παραχωρήσει ένα ακίνητο που βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής, για να δημιουργηθεί μία «Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων».

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή "FOCUS στη 1" με τον Στέφανο Δαμιανίδη, ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» και δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Κουριαννίδης, είπε ότι οι κάτοικοι ανησυχούν κυρίως για το θέμα της ασφάλειας στην περιοχή.

«Σε χθεσινή μας συνεδρίαση, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατέθεσα 772 υπογραφές κατοίκων της περιοχής» σημείωσε, εξηγώντας ότι οι υπογραφές συλλέχθηκαν, μόλις σε μία εβδομάδα, για αποτραπεί η εν λόγω εξέλιξη. Γνωστοποίησε δε, ότι η λίστα αυτή μεγαλώνει.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρριανίδη, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε ότι η ηλικία τους θα πιστοποιείται. Όμως, «υπάρχουν καταγγελίες σε διάφορες περιοχές της πατρίδας μας, από αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους, ότι σε αυτές τις δομές ανηλίκων, μόνο ανήλικοι δεν φιλοξενούνται», υπογράμμισε. Πρόσθεσε ότι «είναι δεδομένο ότι τέτοιου είδους χώροι αποτελούν πόλο έλξης παραβατικών στοιχείων, ασχέτως ποιοι μένουν μέσα».

«Όταν στήνεις τέτοια δομή σε τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως η Ε’ Δημοτική Κοινότητα, πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα» τόνισε ο ίδιος για να καταλήξει στο ότι «η δημοτική αρχή δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας των πολιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα