5 τροφές που προσφέρουν ενυδάτωση στον οργανισμό

Τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η θερμοκρασία ανεβαίνει κατά πολύ, ο οργανισμός μας χρειάζεται ενυδάτωση και δροσιά. Υπάρχουν μέρες που από την πολλή ζέστη η ιδέα του να τσιμπήσεις κάτι είναι απλά ένα μαρτύριο και αυτό γιατί πολλές τροφές ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματος.

Επειδή, όμως, το να μη φας δεν αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο, η επένδυση σε άκρως ενυδατικές τροφές θα σε βοηθήσει, όχι μόνο να αποφύγεις την αφυδάτωση, αλλά και να νιώσεις συνολικά μία μεγαλύτερη δροσιά.

Οι τροφές που θα μας δροσίσουν στον καύσωνα είναι:

1.

Καρπούζι: Το καρπούζι αποτελείται από νερό σε ποσοστό που αγγίζει το 92%, ενώ έχει κάλιο, που συνδυαστικά σε κρατά ενυδατωμένη.

2. Αγγούρι: Αν το καρπούζι θεωρείται ιδανική τροφή για ενυδάτωση, το αγγούρι σίγουρα έρχεται να προστεθεί σε αυτήν την παρέα, αφού το 96% της σύστασής του είναι νερό.

3. Ανανάς: Πλούσιος σε νερό και γεμάτος με βιταμίνες, ο ανανάς είναι ένα φρούτο που θα σε ενυδατώσει και θα τονώσει το σύστημά σου.

4. Φράουλα: Πάνω από 90% νερό και 5% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης σε κάλιο, η φράουλα αποτελεί έναν καλό σύμμαχο για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου.

5. Ντομάτα: Η ντομάτα είναι μία εξαιρετική πηγή ενυδάτωσης, ενώ, παράλληλα, έχει λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό στοιχείο, που μπορεί μέχρι και να προστατεύσει τον οργανισμό από τον καρκίνο.

Πηγή: Queen.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα