5 σημάδια που αποδεικνύουν πως είσαι πιο έξυπνη απ’ όσο πιστεύεις

Υπάρχουν πολλές κοινές πεποιθήσεις που χαρακτηρίζουν τους ευφυείς ανθρώπους, όπως το ότι δεν ενδίνουν στην τεμπελιά, έχουν τέλεια μνήμη και είναι αντικειμενικοί. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι ένα υψηλό IQ συνδέεται συχνά με αρκετά απροσδόκητες συνήθειες και ιδιαιτερότητες.

Παρακάτω θα δεις τέσσερα σημάδια που αποδεικνύουν πως είσαι πιο έξυπνη απ’ όσο πιστεύεις.

#1. Είσαι επιρρεπής στην τεμπελιά

Ένα πείραμα έδειξε ότι τα άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης είναι πιθανό να είναι λιγότερο δραστήριοι, ενώ οι μέσοι άνθρωποι

βαριούνται πιο συχνά και προσπαθούν να γεμίσουν το πρόγραμμά τους.

#2. Εμπιστεύεσαι τους ανθρώπους

Οι έξυπνοι άνθρωποι πιστεύεται ότι δεν εμπιστεύονται κανέναν. Ωστόσο, οι επιστήμονες απέδειξαν ότι τα νοήμονα άτομα στην πραγματικότητα δείχνουν περισσότερη εμπιστοσύνη. Ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουν τη ζωή καλύτερα. Οι ερευνητές λένε επίσης ότι αυτοί που εμπιστεύονται τους άλλους έχουν συμπαγή νεύρα και πολύ λιγότερα προβλήματα υγείας. Επομένως, η εμπιστοσύνη δεν είναι μόνο ευχάριστη αλλά και καλή για την υγεία σου.

#3. Δεν σου αρέσει το κόκκινο κρέας

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις έδειξαν ένα περίεργο γεγονός: τα άτομα με υψηλό δείκτη IQ προτιμούν το κρέας πουλερικών, τα ψάρια και τα λαχανικά αντί για το κόκκινο κρέας. Αλλά μην βιαστείς να πετάξεις τη μπριζόλα σου: οι προτιμήσεις των τροφίμων διαμορφώνονται από διάφορες συνθήκες, όπως η οικογένεια, η υγεία, η πίστη και ακόμη και ο τόπος διαβίωσης.

#4. Κοιμάσαι λίγο

Λοιπόν, όχι ακριβώς λίγο: οι έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να μένουν ξύπνιοι μέχρι αργά, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, να κοιμούνται ελάχιστα δηλαδή επειδή πρέπει να ξυπνήσουν νωρίς το πρωί για να πάνε στη δουλειά ή στο σχολείο. Έτσι, αν ξέρεις ότι είσαι «κουκουβάγια» και δεν μπορείς να το αλλάξεις με τίποτα, χαλάρωσε - ίσως είσαι απλά έξυπνη.

#5. Έχεις γάτα

Μερικές μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που προτιμούν τις γάτες είναι πιο ήρεμοι, πιο ευαίσθητοι και έχουν υψηλότερο IQ, ενώ αυτοί που λατρεύουν τα σκυλιά είναι πιο δραστήριοι, ανοιχτοί σε άλλους και υπακούν συχνά στους κανόνες. Κάθε επιλογή έχει τα οφέλη της, αλλά ένα πράγμα παραμένει αμετάβλητο: ένας γούνινος φίλος φέρνει πολλή αγάπη στο σπίτι σου, και αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιαδήποτε έρευνα.

Πηγή: queen.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα