3ο Διεθνές Συνέδριο "Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός" - Όχι στην απαξίωση, ναι στη γνώση και στην κατάρτιση

Με μεγάλη επιτυχία, πολυάριθμη προσέλευση συνέδρων και ομιλητών, εύρος επιστημονικών ανακοινώσεων και μελετών, αλλά και σημαντικές εξαγγελίες όσον αφορά στην κινητοποίηση του χώρου ενόψει της πιθανής κατάθεσης του νέου Αθλητικού Νομοσχεδίου, ολοκληρώθηκε το 3ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών "Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός" που διοργάνωσε η ΣΕΦΑΑ/ΑΠΘ.

Ζητήματα που αφορούν το νέο νομοσχέδιο και αφορούν την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων των Σχολών συζητήθηκαν στην σημερινή "στρογγυλή τράπεζα" (debate) όπου μετείχαν όλοι οι Κοσμήτορες των Σχολών, πρόεδροι, καθηγητές και εκπρόσωποι

φορέων στην αίθουσα τελετών του ΚΕΔΕΑ.

Στις τοποθετήσεις τους οι κ.κ. Χριστούλας, Γελαδάς, Παπαϊωάννου, Τζέτζης, Γούργουλης, Παπαγεωργίου (πρόεδρος της Ένωσης Γυμναστών Β.Ε.) επεσήμαναν την απαξίωση του πτυχιούχου των Σχολών σε περίπτωση που "περάσει" το νομοσχέδιο με άρθρα που επιτρέπουν σε κάποιον να διδάξει και να προπονήσει με κάποιες ώρες παρακολουθησης σε σεμινάρια ή ιδιωτικές σχολές.

"Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να προχωρήσουμε μαζί για το καλό του πολίτη, για τη δημόσια υγεία, για την κοινωνία, όχι μόνο για τον κλάδο. Δεν μπορεί να διδάσκει ή να προπονεί τα παιδιά μας κάποιος που δεν έχει την επιστημονική κατάρτιση που δίνουν οι Σχολές μας" τονίστηκε χαρακτηριστικά. Στον διάλογο που ακολουθησε επισημάνθηκε η ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους που εγκυμονεί μια τέτοια πιθανή εξέλιξη, ενώ παρών στο debate ήταν και ο ειδικός σύμβουλος του Υφυπουργού, κ.Αβραμίδης, που υποστήριξε πως η διαβούλευση συνεχίζεται, ενώ ο ομότιμος καθηγητής και πρώην Κοσμήτωρ της Σχολής, Σ.Κέλλης, τόνισε την εκτίμησή του πως τελικά δε θα κατατεθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

Ο Κοσμήτωρ της ΣΕΦΑΑ του ΑΠΘ Κοσμάς Χριστούλας στον χαιρετισμό του στην τελετή λήξης επεσήμανε τη μεγάλη επιτυχία του Συνεδρίου, τόνισε τις ευχαριστίες του στους εθελοντές, καθηγητές και σπουδαστές, για την άψογη διοργάνωση του τριήμερου Συνεδρίου, αλλά και στους χορηγούς για την πολύτιμη συνεισφορά τους και έδωσε ραντεβού σε δύο χρόνια, για το επόμενο Συνέδριο.

Βραβεύθηκαν οι τρεις καλύτερες επιστημονικές ανακοινώσεις που κατατέθηκαν, αλλά και διηγήματα από μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης σχετικά με τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, όπου όλα τα παιδιά χειροκροτήθηκαν θερμά στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΕΔΕΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα