23χρονος παγιδευμένος σε σώμα μωρού! (VIDEO)

Ο Manpreet Singh από την Ινδία, σταμάτησε να αναπτύσσεται σωματικά και ψυχικά από ενός ετών. Ο νεαρός χρειάζεται όλο το 24ωρο φροντίδα και του την παρέχουν ο 45χρονος θείος του, Karanvir Singh και η 42χρονη θεία του, Lakhwinder Kaur.

Ο Manpreet γεννήθηκε το 1995, αλλά σταμάτησε ξαφνικά να μεγαλώνει πριν μπορέσει να περπατήσει και να μιλήσει.

Οι γιατροί είπαν στον 50χρονο πατέρα του, Jagtar Singh, πως θα ξεκινούσε και πάλι να αναπτύσσεται. Αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ. Ούτε βρήκαν το λόγο για τον οποίο ο αδελφός του Mangaldeep και η αδελφή του Jaspreet, έχουν αναπτυχθεί τόσο σωματικά

όσο και νοητικά.

Οι γιατροί πιστεύουν πως οφείλεται σε ανεπάρκεια ορμονών, αλλά δεν είναι σε θέση να το προσδιορίσουν καθώς απαιτείται ιατρική έρευνα η οποία είναι δαπανηρή.

Ο Manpreet δεν μπορεί να συζητήσει όμως μπορεί να γελάει, να φωνάζει, να ουρλιάζει και να επικοινωνεί με χειρονομίες.

Ο γιατρός MK Bhadu, δήλωσε: Η ανάπτυξη του ασθενούς σταμάτησε λόγω κάποιας ορμονικής ανισορροπίας.

Ένα παιδί αρχίζει να αναπτύσσεται διανοητικά και σωματικά από την ηλικία των τριών ετών. Εάν το σώμα του δεν αναπτύσσεται, οι γονείς θα πρέπει να τον μεταφέρουν σε μια καλύτερη ιατρική μονάδα και να το αντιμετωπίσουν".

Ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το Manpreet μπορεί να πάσχει από σύνδρομο Laron, μια σπάνια γενετική πάθηση που έχει επηρεάσει μόνο 300 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι άνθρωποι που ζουν με το σύνδρομο Laron έχουν στέρηση της ορμόνης που ονομάζεται ινσουλινοειδής αυξητικός παράγοντας 1, ο οποίος διεγείρει τα κύτταρα να αναπτυχθούν και να χωριστούν για να σχηματίσουν νέα κύτταρα.

«Τον έχουμε στείλει στους γονείς του αρκετές φορές, αλλά δεν θέλει να μείνει μαζί τους. Ο Manpreet σταματούσε να τρώει και έκλαιγε όλη την ώρα όσο βρισκόταν εκεί, αλλά όταν επέστρεφε σε μας, ήταν χαρούμενος», αναφέρει ο θείος του Lakhwinder.

Πηγή: coremag.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα