20+1 πράγματα που πρέπει να κάνεις στη Θεσσαλονίκη αυτό το σαββατοκύριακο !

Πρώτο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου αυτο που διανύουμε και παρότι ο καιρός άρχισε να βάζει τα χειμερινά του, υπάρχουν πολλές δράσεις που αξίζουν να σας κρατήσουν εκτός σπιτιού.

Πέρα από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το οποίο γιορτάζει τα 60 του χρόνια και διανύει το πρώτο του σαββατοκύριακο, τη λίστα συμπληρώνουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, εκδηλώσεις για τα παιδιά και το γνωστό πλέον Thessbrunch!

Δείτε

τα 20+1 πράγματα που ξεχώρισε το Thestival για σας! Καλό σαββατοκύριακο!

Ξεχωριστά Σαββατόβραδα στο αγρόκτημα

Μια ολόκληρη βραδιά με μεγάλη παρέα, με φαντασία και δημιουργική διάθεση, κατασκευές, κηπουρικές εργασίες, παιχνίδια, περίπατο στο αγρόκτημα της ΑΓΣ και προβολή παιδικής ταινίας είναι το «Ξεχωριστό Σαββατόβραδο» που προσφέρει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή σε παιδιά από Γ΄ δημοτικού έως Α΄ Γυμνασίου.

Οι ημερομηνίες: 2/11/19, 7/12/19, 22/2/20, 28/3/20, 9/5/20

Το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων κάθε βραδιάς θα είναι διαφορετικό και ανάλογο με την εποχή και τις εορταστικές περιόδους, ώστε τα παιδιά να μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες από μία. Βραδινή κηπουρική στα θερμοκήπια, εργαστήρια κεραμικής, άναμμα του ξυλόφουρνου της αυλής, εξερευνήσεις στο αγρόκτημα, παιχνίδια στο γυμναστήριο, μαγειρικές και εργαστήρια κατασκευών, στολισμός του μεγάλου δένδρου των κήπων είναι μερικές από τις δραστηριότητες που θα απολαύσουν.

Η διανυκτέρευση ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου 2/11 στις 7:30 και ολοκληρώνεται το πρωί της Κυριακής στις 10:30.

10ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Η επιθυμία των μητέρων για επιστροφή στο θηλασμό, παράλληλα με το πλήθος των δυσκολιών από εξωγενείς συνήθως παράγοντες που καλούνται να αντιμετωπίσουν, γέννησε την ανάγκη δημιουργίας τοπικών εθελοντικών υποστηρικτικών ομάδων θηλασμού.

Σε αυτές τις ομάδες, μητέρες βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο…

Στο κάλεσμά τους για τον δημόσιο θηλασμό που θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μια χρονιά στη Θεσσαλονίκη, αναφέρουν: “Γιορτάζουμε γιατί βοηθώντας η μία την άλλη, κάθε χρόνο ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ τα παιδιά τους και μαθαίνουν τρόπους να υπερνικούν δυσκολίες κ αντιξοότητες.

Γιορτάζουμε γιατί ΜΑΖΙ σαν ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ και ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ να πραγματώνουμε το φυσικό κ αυτονόητο, χωρίς να αυτοπεριοριζόμαστε ή να λογοκρινόμαστε…”.

Info:

Κυριακή 3 Νοεμβρίου
Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Ώρα προσέλευσης: 11.00 π.μ.

Thessbrunch

Το thessbrunch έχει καταφέρει να γίνει εξαιρετικά δημοφιλές στον κόσμο και να προσελκύσει συμμετέχοντες, οι οποίοι αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Οι ιδιοκτήτες, τα στελέχη και οι chef των ξενοδοχείων που συμμετέχουν, ενσωματώνουν καινούργια, πλούσια πιάτα, μοναδικά κρασιά και cocktails, λαχταριστά γλυκά και νέους γευστικούς συνδυασμούς στα εστιατόρια τους που εντυπωσιάζουν όσους συμμετέχουν.

Αυτό το Σάββατο, λοιπόν, ελάτε να δοκιμάσετε το ολοκαίνουριο comfort brunch της πόλης στο Cookoo Restaurant (Mediterranean Palace).

Info:

Σάββατο 2 Νοεμβρίου
Ώρα: 11:00- 15:00
Cookoo Restaurant (Mediterranean Palace)
Κρατήσεις: 2310 555 114
Πλούσιος μπουφές/ Live Cooking
Τιμή: 20 ευρώ (δεν συμπεριλαμβάνονται ποτά)

Η Μεγάλη Συνάντηση της Κρήτης με την Θεσσαλονίκη

Η Παγκρήτια Έκθεση προϊόντων με τίτλο «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδος» ολοκληρώνει τη λειτουργία της αυτό το σαββατοκύριακο.

Στο περίπτερο 12 της ΔΕΘ, θα μας περιμένουν για ακόμη ένα διήμερο παραγωγοί και επιχειρηματίες που θα εκθέτουν τα προϊόντα τους, τοπικά αγαθά και εμπορεύματα ενώ και φέτος εκτός από τους Κρήτες παραγωγούς θα συμμετέχουν εκθέτες από την υπόλοιπη Ελλάδα πλουτίζοντας τις τοπικές γεύσεις.

Ένα πολιτιστικό αντάμωμα όλων των περιοχών που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, μια πανδαισία γεύσεων και πολιτισμού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της έκθεσης αφού πέραν του εμπορικού πεδίου, θα πραγματοποιηθεί παράλληλα ένα καθημερινό πλούσιο πρόγραμμα μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων.

Οι περιοχές που θα συμμετάσχουν και θα παρουσιάσουν μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα είναι από :«Κρήτη, Μακεδονία, Πόντο, Τραπεζούντα, Θράκη, Ήπειρο, Χαλκιδική, Καππαδοκία, Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Αϊβαλί, Μικρά Ασία, Φλώρινα, Σέρρες, Κιλκίς, Νιγρίτα, Θεσσαλία, Νάξο και Ημαθία».

Ηµέρες και ώρες λειτουργίας: Σάββατο και Κυριακή από τις 10:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ

MOYSA & ΣΥΝΟΛΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΡΟΤΟΝΤΑ: ΟΙ… 8 ΕΠΟΧΕΣ στο Μέγαρο Μουσικής

Δύο από τα πιο γνωστά και αγαπητά μουσικά έργα όλων των εποχών θα ακουστούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019. Πρόκειται για τις «Τέσσερις εποχές» (Le quattro stagioni) του Ιταλού συνθέτη του μπαρόκ Αντόνιο Βιβάλντι και τις «Τέσσερις εποχές του Μπουένος Άιρες» (Cuatro estaciones porteñas) του Αργεντινού ανανεωτή του τάνγκο Άστορ Πιατσόλα. Για την εκτέλεση αυτή, που αναμιγνύει ιδιοφυώς τα δύο έργα, η MOYSA – Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης συμπράττει επί σκηνής με το Σύνολο Εγχόρδων Ροτόντα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Επτά σολίστ βιολιού, μέλη των παραπάνω νεανικών συνόλων, αναμετρώνται με τις απαιτήσεις των έργων αυτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ A.

Vivaldi: Οι 4 Εποχές (Le Quattro Stagioni) A. Piazzolla: 4 Εποχές του Μπουένος Άιρες (Cuatro Estaciones Porteñas) A’ Μέρος A. Vivaldi: Άνοιξη (La Primavera) σόλο βιολί Χρήστος Μπακαλάκος A. Piazzolla: Φθινόπωρο στο Μπουένος Άιρες (Otoño Porteño) σόλο βιολί Ορφέας Σαραντάκος A. Vivaldi: Καλοκαίρι (L’ Εstate) σόλο βιολί Αλέξανδρος Κουρντζιάδης A. Piazzolla: Χειμώνας στο Μπουένος Άιρες (Invierno Porteño) σόλο βιολί Ορφέας Σαραντάκος

Β’ Μέρος

A. Vivaldi: Φθινόπωρο (L’ Αutunno) σόλο βιολί Δημήτριος Ποζίδης A. Piazzolla: Άνοιξη στο Μπουένος Άιρες (Primavera Porteña) σόλο βιολί Θάνος Κυπάρος A. Vivaldi: Χειμώνας (L’ Ιnverno) σόλο βιολί Ηλίας Ναχμίας A. Piazzolla: Καλοκαίρι στο Μπουένος Άιρες (Verano Porteño) σόλο βιολί Νάσια Σιαμέτη

Info:

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019
Έναρξη: 21.00
Χώρος: Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης
Τιμές εισιτηρίων: 5€ (γενική είσοδος)

Story telling με τον Κωστή Ζαφειράκη

Κρουαζιέρα, ω ναι. Αλλά πώς; Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι στην Σαντορίνη ή καλύτερα, μια κρουαζιέρα στην άκρη του τρόμου; Γιατί στο μυαλό του Κωστή η λέξη «κρουαζιέρα» είναι συνώνυμο του «τελευταίου ταξιδιού»; Γιατί οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές; Πόσοι έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα προσπαθώντας να βγάλουν μια σέλφι της προκοπής; Όλα ξεκίνησαν στο Δημοτικό, από μια δασκάλα που είχε εμμονή με τον Κώστα Καρυωτάκη. Μια σειρά γεγονότων, ρεαλιστικών ή το εντελώς αντίθετο, γίνονται αφορμή για μια εξωφρενική εξομολόγηση τίγκα στο θρίλερ, την ψυχρολουσία, την ευαισθησία, την αθανασία, την συνουσία και το έντεχνο τραγούδι. Σκηνοθεσία: Κωστής Ζαφειράκης Πρωταγωνιστούν: Κωστής Ζαφειράκης

Info:

Παραστάσεις: 1-2 και 8-9 Νοεμβρίου – 8 Δεκεμβρίου 2019
Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ,Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή, Τηλέφωνο: 2310 230013,

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο στις 24:00
Εισιτήρια: 10€ Γενική είσοδος

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Το παγκάκι

Δύο άγνωστοι συναντιούνται και κάθονται στο ίδιο παγκάκι. Είναι όμως πραγματικά άγνωστοι; Μπορεί κάποτε να ήσαν κάτι άλλο; Είναι τυχαία αυτή η συνάντηση ή όχι; Μήπως έχουν επινοήσει μία ζωή που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν; Πρόκειται για μια κωμικοτραγική ιστορία δύο μοναχικών και απελπισμένων ανθρώπων, που θα μπορούσε να συμβεί παντού, σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη. Μία ιστορία που εγείρει ένα ιδιαίτερο σύγχρονο και βασανιστικό ερώτημα: μπορούν πλέον οι άνθρωποι να ζήσουν πραγματικά μαζί; Κι αν ναι, πώς θα μπορούν να το επιτύχουν, αν συνεχώς κρύβει ο ένας απ’ τον άλλον αυτό που πραγματικά είναι;

Ο Αλεξάντερ Γκέλμαν ένας από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της της Ρωσίας. Το Παγκάκι γράφτηκε το 1983, πριν από την κατάρρευσή της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η αυθαιρεσία και η διαφθορά κυριαρχούσαν. Έχει μεταφραστεί και παιχτεί σε πάρα πολλές χώρες. Το πικρό του χιούμορ το κάνει διαχρονικό και κωμικοτραγικά επίκαιρο.

Info:

Θέατρο Αμαλίας, Αμαλίας 71

Σάββατο- Κυριακή στις 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ γενική είσοδος & 12 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων)

Μαρίκα Κοτοπούλη το αγρίμι

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου Μαρίκα Κοτοπούλη, γέννημα θρέμμα του σανιδιού. Πνεύμα ελεύθερο και ατίθασο, παρουσιάζει στο κοινό που τη λάτρεψε ως μοναδική ιέρεια της θεατρικής τέχνης και την αμφισβήτησε ως ανήθικη Γυναίκα, τη δική της, προσωπική ιστορία. Ομολογώντας χωρίς ενδοιασμούς, με τον δικό της απαράμιλλο τρόπο, πως πάσχει από υπερβολικό πάθος, όχι όμως από απεριόριστη δύναμη. Για την παθιασμένη αυτή γυναίκα, το αίσθημα της αυτοσυντήρησης δεν είναι το ισχυρότερο που διαθέτει ο άνθρωπος. Είκοσι τρεις μέρες και είκοσι τρεις νύχτες δίνει την ψυχή της σε θεατρικούς ρόλους, μη γνωρίζοντας την δολοφονία του αγαπημένου της Ίωνα Δραγούμη, από άγνωστες σφαίρες, πατριωτών.

Κάποιοι της το κρατούν κρυφό, είκοσι τρεις μέρες και νύχτες. Κάποιοι σωπαίνουν γιατί…Λυγίζουν τα τουφέκια τους μπροστά στην οργή της Κοτοπούλη! Το Αγρίμι του Ίωνα Δραγούμη, η Μαρίκα, σπάει τα δεσμά του καθωσπρεπισμού της ασφυκτικής κοινωνίας και επιτίθεται με λύσσα στο κατεστημένο. «Εσείς επίγειοι θεοί της συμφοράς, μην προκαλείτε τη δύναμη του πάθους μου, θα εκπλαγείτε. Σας το υπογράφω εγώ η Κοτοπούλη κι ας μην κάνω σπουδαία υπογραφή!» Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την πορεία της στα άγνωστα μονοπάτια της ζωής…. Όμως, κάπου ανάμεσα στο κοινό, που δεν την αφήνει από τα μάτια του, βρίσκεται ένας άντρας για να ακουμπήσει πάνω του τη μοναξιά της…. Τον προειδοποιεί πως καίει σαν φλόγα και ξεκαρδίζεται στα γέλια… Το γέλιο είναι ό.τι απόμεινε μέσα στις στάχτες!

Info:

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ (Βασ.Όλγας 35, τηλ.2310 832060)

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Παρασκευή & Σάββατο: 21:15 Κυριακή: 20:00

Τιμές εισιτηρίων : 15 ευρώ, 12 ευρώ (φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑΜΕΑ)

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ:

Υπηρέτης δύο αφεντάδων

Ο «Υπηρέτης δύο Αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι, σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα μετακομίζει στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου από τον Οκτώβριο για να ξεσηκώσει με τις περιπέτειες και τα τεχνάσματά του το κοινό μετά από τη μεγάλη αγάπη που «εισέπραξε» από τους θεατές μέχρι σήμερα. Μια από τις πιο πετυχημένες παραγωγές της περσινής χρονιάς, επιστρέφει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, ώστε να την δουν όσοι δεν πρόλαβαν και να την ξαναδούν όσοι την απόλαυσαν.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένας Υπηρέτης, δύο Αφεντάδες. Ο Τρουφαλδίνο, ο παμπόνηρος, πολυμήχανος, γκαφατζής αλλά και συνάμα άκακος ήρωας που εκπροσωπεί τους υπηρέτες όλων των εποχών υπηρετεί, ξεγελά, πληρώνεται από δύο κυρίους και σταδιακά φτάνει να διαφεντεύει τις ζωές τους. Μέσα από κωμικές συγκρούσεις, πάθη και περιπέτειες αναζητούνται ο έρωτας, το πάθος, η ευτυχία… αλλά κι η προσπάθεια του Υπηρέτη για επιβίωση. Κανένας δεν μπορεί να τον υποτάξει αυτόν τον ανυπότακτο Υπηρέτη παρά μόνον ο έρωτας…

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Σάββατο στις 21.00

Κυριακή στις 20.00

Εισιτήρια: 7- 13 ευρώ

Η μεγάλη πλατεία

Το ΚΘΒΕ τιμά φέτος το Νίκο Μπακόλα και το έργο του

Ο Άκης Δήμου ανέλαβε, μετά από παραγγελία του Θεάτρου, να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή, το εμβληματικό κείμενο της μεταπολεμικής ελληνικής πεζογραφίας. Ο Νίκος Μπακόλας δημιουργεί ένα μυθιστόρημα με κέντρο δράσης την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων έρχονται να συναντήσουν την Ιστορία ενώ η ίδια η πόλη προβάλλεται μέσα από τη συλλογική μνήμη αλλά και το βίωμα των χαρακτήρων της. Μια πόλη διαρκών ιστορικών και πολιτικών αναταραχών. Μια πλατεία που καθιστά τις πράξεις των ανθρώπων ορατές.

«Η Μεγάλη πλατεία» τιμήθηκε το 1988 με το Α’ Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος. Η σκηνική μεταφορά του πολυσύνθετου αυτού κειμένου αποτελεί ένα στοίχημα και μια πρόκληση για το ΚΘΒΕ και για την Ελένη Ευθυμίου, μια εξαιρετικά ταλαντούχα σκηνοθέτη της νέας γενιάς, που σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ. Η παράσταση, που παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη, θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός).

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός

Σάββαστο στις 20.00

Κυριακή στις 19.00

Εισιτήρια: 7- 13 ευρώ

Μόλλυ Σουήνυ

Η παράσταση, «Μόλλυ Σουήνυ» του Μπράιαν Φρίελ που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Φρίελ εμπνέεται από το δοκίμιο του νευρολόγου Όλιβερ Σακς «Να βλέπεις και να μην βλέπεις» καθώς και από ένα αληθινό περιστατικό. Η Μόλλυ, μια ανεξάρτητη γυναίκα, τυφλή από δέκα μηνών, μοιάζει να ζει ευτυχισμένη μέσα στο σκοτάδι της − με φίλους, δουλειά κι έναν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Ο Φρανκ, ο άντρας της, είναι πεπεισμένος ότι εκείνη θα ολοκληρωθεί μόνον όταν πάψει να είναι τυφλή. Ο κύριος Ράις, ο χειρουργός, ελπίζει να ξαναβρεί τη χαμένη ιατρική του φήμη από μια επικείμενη επιτυχημένη επέμβαση. Μέσα από τρεις παράλληλους μονολόγους παρακολουθούμε την πορεία της Μόλλυ πριν και μετά την τυφλότητα. Οι ήρωες μιλούν με ειλικρίνεια και ωμότητα αλλά και με δόσεις χιούμορ, σαν να διαβάζουν σελίδες από τα προσωπικά τους ημερολόγια. Ίσως δεν ήταν τυφλή η Μόλλυ Σουήνυ − τυφλοί να ήταν οι άλλοι...

Info:

Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Τετάρτη έως και Κυριακή στις 21:15

Εισιτήρια: 8- 13 ευρώ

Ο Ελέφας

Ο «Ελέφας», η παράσταση - έκπληξη της περσινής χρονιάς που λάτρεψαν οι θεατές και οι κριτικοί, μετά από μια εντυπωσιακή σεζόν με sold out παραστάσεις και τη φιλοξενία του στα Ιωάννινα από το ΔΗΠΕΘΕ, επιστρέφει στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών για να μας αποκαλύψει τη σκοτεινή πλευρά της ελληνικής επαρχίας και να μας «απογειώσει» με τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους του και τις «σουρεαλιστικές καταστάσεις» του.

Ο Κώστας Βοσταντζόγλου καταφέρνει να προκαλέσει το γέλιο και, ταυτόχρονα, την αγανάκτησή μας, «κακοποιώντας» εύστοχα την ελληνική γλώσσα και προβάλλοντας όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι ριζωμένα (θαμμένα ή κρυμμένα) στις συνειδήσεις μεγάλης μερίδας του λαού μας.

Ο Ελέφας του Κώστα Βοσταντζόγλου αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο δείγμα θεατρικής γραφής στο νεοελληνικό θέατρο καθώς συνδυάζει τη θεματική της ζοφερής βαρβαρότητας ως μίας όψης των ανθρώπινων σχέσεων στην απομακρυσμένη ύπαιθρο, με τους κώδικες της κωμωδίας αλλά και με μια εξαιρετικά τολμηρή πρόταση διαχείρισης της ελληνικής γλώσσας. Το τοπικό ιδίωμα –που μπορεί να παραπέμπει στη Θεσσαλία, τη Ρούμελη ή την Ήπειρο– εναλλάσσεται με την άγρια κακοποίηση της ελληνικής γλώσσας. Η ποιότητα της γλώσσας των προσώπων του έργου διαμορφώνεται με βασικά συστατικά την αμάθεια, το lifestyle, την προγονοπληξία αλλά και τη φασιστική αντίληψη ως καθημερινό οικογενειακό βίωμα.

Info:

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών,

Σάββατο στις 21.15

Κυριακή στις 20.00

Εισιτήρια: 5-13 ευρώ

Έξω πάνω μέσα κάτω

Η δροσερή θεατρική βόλτα γεμάτη χαμόγελα, παιδικές φωνές, σαπουνόφουσκες και κομφετί, που κέρδισε από την πρώτη παράσταση, την περίοδο 2018-2019, το χαμόγελο των παιδιών, ξεκινά μετά την καλοκαιρινή της παρουσίαση ένα νέο κύκλο παραστάσεων, σε σύλληψη ιδέας-σκηνοθεσία Κατερίνας Καραδήμα και μουσική Φοίβου Δεληβοριά, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 12.00 στο Βασιλικό Θέατρο.

Λίγα λόγια για το έργο

Ένα μωρό, αυτή τη φορά αγόρι, ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. Κι αν το έξω φοβίζει; Κι αν το πάνω είναι πολύ πάνω; Ναι, αλλά το έξω και το πάνω έχει περισσότερη πλάκα και μαθαίνεις... Τι μαθαίνεις; Να μη φοβάσαι και να τολμάς να αλλάζεις τα πράγματα μέχρι να φτάσει η ώρα για το μεγάλο έξω.. Όταν το σπίτι γίνεται μικρό και δε σε χωράει πια!

Παίζει ο Γιάννης Μαστρογιάννης.

ΒΡΕΦΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τιμή εισιτηρίου: 7€ (βρέφη, παιδιά, ενήλικες)

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων
Έναρξη: Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019
Κάθε Σάββατο, στις 12.00

Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου

Το πολυαγαπημένο βιβλίο των παιδικών μας χρόνων της Άλκης Ζέη ζωντανεύει για δεύτερη χρονιά στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, σε διασκευή των Σάββα Κυριακίδη και Τάκη Τζαμαργιά, και μας μεταφέρει στην Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής μέσα από τη ματιά του μικρού Πέτρου.

Ένας μεγάλος περίπατος, ένα ταξίδι συναισθημάτων, ένα έργο που συνδυάζει τη σκληρή πραγματικότητα και την αγωνία της επιβίωσης με την ελαφρότητα και την αθωότητα της παιδικής ηλικίας. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια που αγάπησαν μικροί και μεγάλοι και που θα μας κρατήσει συντροφιά ως τις γιορτές.

Λίγα λόγια για το έργο

Ο πόλεμος ξεσπάει και όλα αλλάζουν: οι άνθρωποι, οι σχέσεις, η ίδια η ζωή. Η πείνα και η φτώχεια δεν είναι απλές αφηγήσεις ενός μακρινού παρελθόντος αλλά αποτελούν τη νέα συνθήκη ζωής. Ο μικρός Πέτρος καλείται να πάρει θέση, να αποφασίσει, να αναλάβει ευθύνες, να μεγαλώσει. Ο πόλεμος χάνει την ηρωική του αίγλη. Η ομορφιά των εμβατηρίων και των μεταλλίων γίνεται πόνος και απώλεια• πραγμάτων, ανθρώπων αλλά και της ίδιας της παιδικής ανεμελιάς. Παρόλα αυτά, τα παιδιά με την υπέροχη ικανότητα να βλέπουν τα πράγματα αλλιώς και με όπλο τη φαντασία τους και το παιχνίδι, καταφέρνουν να δώσουν μια άλλη διάσταση στην τραγική πραγματικότητα. Και μέσα από τα παιδικά μάτια καλούμαστε και εμείς να ξαναδούμε τον πόλεμο αλλά και να θυμηθούμε την πρόσφατη ιστορία μας.

Στο ρόλο του Πέτρου ο Γιάννης Γκρέζιος.

Info:

Βασιλικό Θέατρο, Πλ. Λευκού Πύργου

Κυριακή στις 12.00

Εισιτήρια: 10 ευρώ

Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα

Ο κόσμος του Κρίστοφερ, ενός ιδιαίτερου αγοριού στο φάσμα του αυτισμού και το μυστήριο της δολοφονίας του σκύλου της γειτόνισσας, ζωντάνεψαν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών και κέρδισαν το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού που, όρθιο, επευφημούσε τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παράστασης.

Ένα έργο τρυφερό και ανθρώπινο, σε μετάφραση Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Ελεάνας Τσίχλη, που ανοίγει ένα παράθυρο στο θέμα της διαφορετικότητας, φέρνοντας τους νέους ανθρώπους αντιμέτωπους με θέματα όπως η διαμόρφωση της προσωπικότητας, οι διαπροσωπικές σχέσεις, η δυσκολία στην επικοινωνία και η μοναδικότητα του ατόμου.

Μια συγκινητική ιστορία που προτρέπει να δούμε τη ζωή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού με ιδιαίτερες ικανότητες βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μάρκ Χάντον, ένα μάθημα ζωής για εφήβους, μα και ενήλικες.

Info:

Μονή Λαζαριστών, Σκηνή Σ. Καραντινός
Σάββατο στις 17.00
Εισιτήρια: 10 ευρώ

ΜΟΥΣΙΚΗ:

O Μίλτος Πασχαλίδης στο Block 33

O Μίλτος Πασχαλίδης ανεβαίνει στο stage του Block 33 για δύο παραστάσεις, Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Νοεμβρίου. Με παραμύθια, βαριές κουβέντες, ιστορίες για πεφταστέρια και τραγούδια που ζούνε λαθραία, στήνει ένα πρόγραμμα, λιγότερο ηλεκτρικό και πιο προσωπικό, με περισσότερα «αδικημένα» τραγούδια από τους 12 προσωπικούς του δίσκους και τις συμμετοχές του σε δίσκους φίλων του, που έχουν λείψει από τις συναυλίες του τα τελευταία χρόνια. Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και ο φόρος τιμής στο μεγάλο δάσκαλο Μάνο Ελευθερίου, με ένα εκτενές αφιέρωμα στα σπουδαία τραγούδια του. Φυσικά, κινητήρια δύναμη θα είναι, η αίσθηση της στιγμής, η ατμόσφαιρα της κάθε βραδιάς που θα οδηγεί σε απρόβλεπτα μονοπάτια, με τον ιδιαίτερο πάντα τρόπο του Μίλτου.

O Μίλτος Πασχαλίδης στο Block 33:

Μαζί του οι: Θύμιος Παπαδόπουλος: Πνευστά. Πάρις Περυσινάκης: Λύρα, Μαντολίνο. Νίκη Γρανα: Πιάνο, Ακορντεόν, Τραγούδι. Δημήτρης Μουτάφης: Μπάσο, Τραγούδι. Ηλίας Δουμάνης: Τύμπανα. Πασχάλης Κολέντσης, Δημήτρης Μπαρλαμάς: Ηχοληψία Μανώλης Μπράτσης: Φωτισμοί

Info:

Παρασκευή 1 και Σάββατο 2 Νοεμβρίου Oι πόρτες ανοίγουν 21.30 Ώρα έναρξης 22.30 Εισιτήρια 13 ευρώ ορθίων 15 ευρώ καθημένων

Μετά την αγορά του εισιτηρίου καθήμενων, κάντε κράτηση στο 2310 533533

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:

Αααγκαλιάάάάάάά!!!!!! στο Θέατρο Αυλαία

Το σώμα της μητέρας, του πατέρα, όποιου κι αν μεγαλώνει ένα παιδί, γίνεται γι’ αυτό το πλάσμα η φωλιά και η ασφάλεια, το σώμα της αγάπης. Στην παράσταση για βρέφη και για πολύ μικρά παιδιά «Αααααααγκαλιάάάάάά», δύο ηθοποιοί εμψυχώτριες, ανοίγουν την αγκαλιά τους. Η σκηνή όλη γίνεται μια αγκαλιά, ένα πουπουλένιο σύννεφο.

Μέσα από 10 μαγικές μικρές δράσεις στη σκηνή του θεάτρου Αυλαία, η αγκαλιά γίνεται παιχνίδι, κρυψώνα και μυστικό, έκπληξη και καράβι. Τα μικρά παιδιά το χαίρονται και οι μεγάλοι κουρνιάζουν σε αυτή τη γλύκα που ψάχνουμε μια ζωή. Σε σύλληψη ιδέας, σκηνοθεσία και μουσικό σενάριο των Δόμνα Ζαφειροπούλου και Δημήτρη Αδάμη.

Σύλληψη ιδέας – Σκηνοθεσία – Μουσικό σενάριο: Δόμνα Ζαφειροπούλου – Δημήτρης Αδάμης Παίζουν και δημιουργούν: Αλεξάνδρα Κασιούμη, Κορνηλία Προκοπίου

*Έναρξη παραστάσεων: 2 Νοεμβρίου 2019, Ημέρες & ώρες παραστάσεων: κάθε Σάββατο στις 12:00 μ., Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή) Εισιτήρια: 10€ 1 ενήλικας + 1 παιδί, 18€ 2 ενήλικες + 1 παιδί και 24€ 3 ενήλικες + 1 παιδί Προπώληση εισιτηρίων: Ταμείο θεάτρου Αυλαία, Ticketservices.gr, tickets.public.gr & στα καταστήματα Public

“Μήνες” του Μικρού Βορρά στα Κωνσταντινουπολίτικα

Στην μουσικοπαιδαγωγική παράσταση που δημιούργησε η θεατρική ομάδα Μικρός Βορράς , τα παιδιά ζουν την κάθε εποχή, το Φθινόπωρο, το Χειμώνα, την Άνοιξη, το Καλοκαίρι με τα ξεχωριστά της έθιμα, με τις γιορτές και τα παραδοσιακά παιχνίδια που πάντα πρόσφεραν σύνδεση με τον κύκλο των εποχών και τις εναλλαγές στη φύση. Μέσα στην καθημερινότητα της ζωής στην πόλη, η παράσταση συνδέεται με την καρδιά της παράδοσης. Συνδέεται με το σχολείο και με την εκπαιδευτική πράξη, μέσα από την μουσική, τη δημιουργική κίνηση, τη θεατρική δράση, την ουσιαστική διάδραση με τα παιδιά. Η λαογραφία, τα έθιμα, οι γλωσσοδέτες και οι παροιμίες που δίνουν το έναυσμα για μια σειρά από θεατρικά και μουσικά παιχνίδια, στα οποία τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά! Σκηνοθεσία: Χρύσα Διαμαντοπούλου, Τάσος Ράτζος Παίζουν: Ντία Ζούρα, Χρήστος Λοΐζος, Έλενα Μιχαηλίδη.

Info:

Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στις 18:00
Τοποθεσία: Λόφος (cafe bar restaurant) στην περιοχή Κωνσταντινοπολίτικα (πάνω από το τούνελ του περιφερειακού)
Τιμή εισιτηρίου (γενική είσοδος): 6 ευρώ
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 952707

«Πήτερ Παν» στο Θέατρο Αυλαία

«Όλα τα παιδιά μεγαλώνουν, εκτός από ένα…». Μια σύγχρονη, δυναμική, μαγευτική, φανταστική παραγωγή του διαχρονικού αριστουργήματος του J.M. Barrie, ένα έργο που μιλάει κυρίως για την αγάπη και την αμέριστη μέριμνα προς τα παιδιά. Αυτή η παράσταση δεν είναι απλώς μια μεγάλη περιπέτεια – είναι η ίδια η ζωή. Έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Θέατρο Αυλαία σε διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.

Info:

Κάθε Κυριακή στις 11.30
Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ / Τσιμισκή

“Μια Μέρα στη Φάρμα” από την Κρατική Ορχήστρα

Με τη βοήθεια της μουσικής, μία φάρμα με ζωάκια ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των παιδιών. Τι δουλειά, όμως, έχουν εκεί τα ζώα από τη ζούγκλα; Εικόνες, χρώματα και ήχοι σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης κιναισθητικών δεξιοτήτων για βρέφη 0-3 ετών, που συμμετέχουν, μαζί με τους γονείς τους, στο χτίσιμο της ιστορίας μας.

Info:

Κυριακή 3/11 στις 12.00
Αίθουσα Κ.Ο.Θ. ‘Σόλων Μιχαηλίδης’
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟ 8€ – ΠΑΙΔΙΚΟ 5€

Η παράξενη παρέα του Ορφέα στον Παιδικό Ιανό

Mια απρόβλεπτη και παράξενη παρέα ζώων ξεκινά ένα μακρύ ταξίδι, για να συναντήσει στη Θράκη τον μυθικό Ορφέα στο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα, «Η παράξενη παρέα του Ορφέα», που κυκλοφορεί από τον Εκδοτικό Οίκο Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ. Ένα καγκουρό που δεν έλεγε το ρο, μια καμήλα που μασούσε μόνο μήλα, ένα τζιτζίκι που τρελαινόταν για τζατζίκι, μια αρκούδα συγγραφέας, ένα πελαργός αργός, ένα παπαγάλος Γάλλος, ένας κροκόδειλος δειλός, ένας γάτος καλλιτέχνης, μια χελώνα με μπικίνι, ένας ουρακοτάγκος που χόρευε τάνγκο, ένας σκαντζόχοιρος με τζελ. Ο Ορφέας με τη λύρα και τη μουσική του τα σαγηνεύει και τους αλλάζει τη ζωή.

Info:

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, στις 12 το μεσημέρι
Παιδικός Ιανός, Μητροπόλεως 73, Τηλ. 2310-268682

Keywords
θεσσαλονικη, block 33, καιρος, γροθια, info, chef, live, κρητη, ΔΕΘ, ελλαδα, φλώρινα, σερρες, ροτοντα, quattro, προγραμμα, καλοκαιρι, θεατρο, χανθ, αθηναιον, τηλ, μετάφραση, κθβε, μνήμη, ειλικρίνεια, ιωαννινα, δηπεθε, lifestyle, συλληψεις, σκηνη, αθηνα, αθωότητα, νέα, μυστήριο, block, stage, πεφταστέρια, ηλεκτρικος, εισιτήρια, παιδια, public, δραση, cafe, ζούγκλα, λιβανη, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, θεματα πανελληνιων, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, Καλή Χρονιά, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, Ημέρα της μητέρας, θεμα εκθεσης 2012, Ημέρα του παιδιού, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, η ζωη, ελενη, φεστιβαλ κινηματογραφου, μετάφραση, φλώρινα, μνήμη, πεφταστέρια, χωρες, αυλαια, γλυκα, γυναικα, δουλεια, εικονες, ζωα, ηθοποιοι, θεμα, θριλερ, θρακη, ιανος, ιατρικη, κηπουρικη, κθβε, κωνσταντινουπολη, λυρα, μουσικη, μωρο, ομορφια, παιχνιδια, προγραμμα, σαντορινη, σμυρνη, σωκρατης, τζατζικι, τηλεφωνο, τραγουδια, φλογα, φτωχεια, χαλκιδικη, χελωνα, χρωματα, ωρα, public, public.gr, αγαπη, αγκαλια, αγορα, αγωνια, αθανασια, αθηναιον, αθωότητα, αιγλη, ακης, ακορντεον, αλεξανδρα, αμερικανικη γεωργικη σχολη, ανοιξη, ανθρωπος, αργος, αρκουδα, ασια, ατμοσφαιρα, αφορμη, βιβλιο, βιωμα, βοηθεια, βραδια, βρισκεται, γελιο, γινει, γινεται, γινονται, γλωσσα, γονεις, γροθια, δυναμη, δημοσιο, δηπεθε, δικη, δοκιμιο, δειγμα, διημερο, ελενα, εθιμα, ευκαιρια, αιθουσα, ευρω, ειλικρίνεια, εισιτήρια, εκθεση, εμμονη, εργα, εξομολογηση, επικοινωνια, εποχη, εποχες, επτα, επιθυμια, ερχεται, ερχονται, εστιατορια, ετων, ευθυμιου, εναυσμα, τεχνη, ζαφειρακης, ζωη, ζωακια, ζωης, ζωων, ιδια, ιδιο, εικοσι, ηρωες, ηχοι, θερμοκηπια, θεσσαλια, θυμιος, εικονα, οικο, καγκουρο, καλογηρου, καππαδοκια, κατασκευες, κειμενο, κινηση, κιλκις, κρουαζιερα, κρασια, κρατικο, λειτουργια, λειψει, λιβανη, λογια, λοφος, λυσσα, μακεδονια, μαμα, ματια, μεγαρο μουσικης, μεριμνα, μυστήριο, μυστικο, μιλτος πασχαλιδης, μικρο, μανο, μοναξια, μυαλο, μυθιστορημα, ναξο, νικη, νικο, νιγριτα, νηπια, ομαδα, παντα, οικογενεια, ορφεας, παραμυθια, παιδικα, παιδι, παιδια, παθος, παροιμιες, παρουσιαση, πιανο, πιατα, πιγκουινοι, ποιοτητα, πλακα, πορτες, πρωι, ψυχη, τανγκο, ροτοντα, ρολο, σαββατο, σεζον, σελιδες, σεναριο, σειρα, συλληψη, σκηνοθεσια, σωμα, σπιτι, συγχρονο, σχεδιο, σχολειο, τασος, τηλ, τυμπανα, φαντασια, φαρμα, φεστιβαλ, φυση, φυσικα, φτανει, φθινοπωρο, φυσικο, φοβασαι, φημη, φωλια, φορα, χαμογελο, χανθ, χιουμορ, χρηστος, χτισιμο, βιολι, ωρες, αγορι, ασφαλεια, block 33, chef, δημητρης, block, ερωτευμενοι, φουαγιε, γευσεις, ημερολογια, ηπειρο, ηρωας, χωρα, ιδιαιτερο, ιερεια, καρδια, κωδικες, κωστας, κυριακη, lifestyle, μοιαζει, μπικινι, μπροστα, ομαδες, οργη, ορχηστρα, παιχνιδι, σκηνη, stage, ταξιδι, θανος, quattro, θεματα, θεοι, υπεροχη, χειμωνας
Τυχαία Θέματα