Ζέττα Μακρή για αρνητές γονείς: Θα γίνει πλημμέλημα η στέρηση εκπαίδευσης στα παιδιά (βίντεο)

Για τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιβολή ποινών για τους αρνητές γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, μίλησε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

«Ήταν πταίσμα, καταργήθηκε με την αναθεώρηση του ποινικού κώδικα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ» και τώρα υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιβολή ποινών για τους γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, υπογράμμισε η υφυπουργός Παιδείας,

Ζέττα Μακρή.

«Πρέπει να υπάρχει μια ad hoc ρύθμιση για το θέμα αυτό, ώστε να καθίσουν στο σκαμνί και να έχουν την τιμωρία αυτή», είπε η υφυπουργός αναφερόμενη στους αρνητές γονείς. Μιλώντας στο MEGA, η Ζέττα Μακρή ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει «η υποχρέωση των διευθυντών να ενημερώνουν εγγράφως τους γονείς για την υποχρέωσή τους να στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο», καθώς και να ενημερώνουν αρμοδίως τις κοινωνικές δομές και τις εισαγγελικές αρχές.

Έχουν υποχρέωση οι εισαγγελείς «να ψάχνουν εάν μπορούν να κάνουν εφαρμογή των σχετικών διατάξεων στην περίπτωση αυτή», πρόσθεσε, προκειμένου η απόφαση των γονέων που στερούν το δικαίωμα της εκπαίδευσης από τα παιδιά τους, να θεωρείται πλέον πλημμέλημα» είπε η κ. Μακρή.

«Μέχρι τώρα ποινική πρόβλεψη δεν υπάρχει. Αυτό θα ρυθμιστεί και θα έρθει στη Βουλή», πρόσθεσε και τόνισε: «Για τα παιδιά είναι δικαίωμα να πηγαίνουν στο σχολείο και για τους γονείς είναι υποχρέωση να τα στέλνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα