Ζελένσκι vs Πούτιν: Δυο ηγέτες από διαφορετικούς κόσμους, όταν η «γλώσσα του σώματος» προδίδει πολλά (βίντεο)

Εντύπωση έκανε στους δημοσιογράφους η ευγένεια, το θάρρος και η αμεσότητα του Ζελένσκι στη συνέντευξη τύπου σε σχέση με έναν Πούτιν σκληρό και απόμακρο.

Ένα πρόσφατο στιγμιότυπο από συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ζελένσκι, κατά το οποίο εισέρχεται στην αίθουσα κουβαλώντας ο ίδιος την καρέκλα του, χαιρετά φιλικά τους δημοσιογράφους και κάθεται απέναντί τους, αποπνέοντας αμεσότητα και ειλικρίνια, τράβηξε την προσοχή ορισμένων σχολιαστών.

«Φέρνει ο ίδιος

την καρέκλα του, κάθεται σε απόσταση λίγων μέτρων από τους δημοσιογράφους, μιλά με κουράγιο και ειλικρίνεια, δεν φοβάται τίποτα. Αυτός είναι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ένας πραγματικός ηγέτης του ελεύθερου κόσμου», γράφει μια σχολιάστρια στο Twitter.

{https://twitter.com/olgatokariuk/status/1499619132756668417?s=20&t=UT0Q2n5lMmxsSvFclZtGPw}

«Αυτός ο άνθρωπος ηγείται με κουράγιο μιας χώρας σε πόλεμο ΚΑΙ κουβαλάει τη δική του καρέκλα σε συνέντευξη Τύπου» αναφέρει ένα άλλο σχόλιο.

Κοιμάται μόλις τρείς ώρες τη μέρα και όμως κουβαλά ο ίδιος την καρέκλα του σχολιάζει άλλος δημοσιογράφος στοtwitter.

{https://twitter.com/_TheRepublic_/status/1499627015456149504?s=20&t=JiG_-x-SWmPJosRhBICohQ}

Σε αντίθεση ο Πούτιν με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους κάθεται σε μεγάλη απόσταση από τους συνομιλητές του, με ύφος σοβαρό και απόμακρο.

Η «αυστηρότητα» με την οποία απευθύνεται, ακόμα και σε άτομα της εμπιστοσύνης του (χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη στιχομυθία του με τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας που έγινε viral) έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πρόσωπο που δείχνει προς τα έξω ο Ουκρανός ομόλογός του.

Το απόμακρο στυλ του Ρώσου ηγέτη σχολίασε και ο Ζελένσκι ο οποίος είπες χθες κατά τη δάρκεια της συνέντευξης τύπου τον κάεσε να καθίσουν στο τραπέζι για να μισουν οι δυο τους χωρίς ωστόσο να κάθεται μακριά λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Κάτσε για να διαπραγματευτούμε, όχι με 30 μέτρα απόσταση» δήλωσε ο Ζελένσκι για να συμπληρώσει: «δεν δαγκώνω. Τι φοβάσαι;».

{https://twitter.com/maxseddon/status/1499435663405592587?s=20&t=392k2d4cN4K3pwgsUNgavw}

Keywords
Τυχαία Θέματα