Ζελένσκι σε γαλλικό Κοινοβούλιο: Βοηθήστε την Ουκρανία να βγει από τον πόλεμο, πάρτε τις βιομηχανίες σας από τη Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι περιμένει από το Παρίσι να βοηθήσει την Ουκρανία να βάλει τέλος σε αυτό τον «πόλεμο κατά της ελευθερίας, της ισότητας και της αδελφοσύνης»

«Περιμένουμε από τη Γαλλία, από την ηγεσία σας, να μας βοηθήσετε να αποκαταστήσουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης στους Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές οι

οποίοι συνεδρίασαν εκτάκτως για τη ρωσική εισβολή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ανταποκριτής της Ukrinform, ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε από τους εκπροσώπους του γαλλικού κοινοβουλίου να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όλων των Ουκρανών που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία, ενώ σημείωσε ότι όλοι γνωρίζουν καλά ποιος ευθύνεται για τις ανθρώπινες απώλειες.

«Απευθύνω έκκληση σε εσάς, τους έντιμους, τους γενναίους, τους λογικούς και στους υπέρμαχους της ελευθερίας. Απευθύνομαι με το ερώτημα πώς θα σταματήσει αυτός ο πόλεμος, πώς θα αποκατασταθεί η ειρήνη στο κράτος μας; Επειδή τα περισσότερα από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν την απάντηση βρίσκονται στα χέρια σας, στα χέρια μας.

Στις 9 Μαρτίου, ρωσικές βόμβες έπληξαν ένα νοσοκομείο για παιδιά και ένα μαιευτήριο στην πόλη μας, τη Μαριούπολη. Ήταν μια ειρηνική πόλη στα νότια της Ουκρανίας. Εντελώς ειρηνική, μέχρι που την πλησίασαν τα ρωσικά στρατεύματα και την πολιόρκησαν, όπως στον Μεσαίωνα, μέχρι που άρχισαν να οδηγούν ανθρώπους στην πείνα και τη δίψα, να σκοτώνουν ανθρώπους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζελένσκι.

«Οι γαλλικές εταιρείες πρέπει να εγκαταλείψουν τον Πούτιν»

Ο Ουκρανός πρόεδρος προέτρεψε, παράλληλα, τις γαλλικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία να σταματήσουν να υποστηρίζουν τη ρωσική «πολεμική μηχανή» και να φύγουν από τη χώρα, επικαλούμενος την αυτοκινητοβιομηχανία Renault, τον όμιλο λιανικής Auchan και την εταιρία Leroy Merlin.

«Οι γαλλικές εταιρίες πρέπει να εγκαταλείψουν τη ρωσική αγορά. Οι Renault, Auchan, Leroy Merlin και άλλες πρέπει να σταματήσουν να είναι οι χορηγοί της πολεμικής μηχανής της Ρωσίας», δήλωσε στην ομιλία του ενώπιον του γαλλικού κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα