Ζαπορίζια: Με γεννήτριες έκτακτης ανάγκης το πυρηνικό εργοστάσιο μετά από το ολονύκτιο σφυροκόπημα

Ο ολονύχτιος βομβαρδισμός έκοψε την γραμμή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια της Ουκρανίας που ελέγχεται από τον ρωσικό στρατό.

Οι υπεύθυνοι του σταθμού αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν τις γεννήτριες πετρελαίου έκτακτης ανάγκης που είναι διαθέσιμες, όπως ανακοίνωσε η Κρατική Εταιρεία Πυρηνικής Ενέργειας της Ουκρανίας, αλλά και η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για τον βομβαρδισμό στην περιοχή του μεγαλύτερου εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη, που κατέστρεψε κτίρια και αποτέλεσε απειλή για ένα καταστροφικό πυρηνικό επεισόδιο.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας πιέζει για την οργάνωση μιας ζώνης προστασίας, προκειμένου ο πυρηνικό σταθμός να προστατεύεται από το ενδεχόμενο συνέχισης των βομβαρδισμών.

Παρά το γεγονός ότι οι έξι πυρηνικοί αντιδραστήρες στη Ζαπορίζια έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, το πυρηνικό καύσιμο που βρίσκεται στο εσωτερικό τους απαιτεί ψύξη, προκειμένου να μην υπάρχει ο κίνδυνος μιας τήξης των πυρηνικών αντιδραστήρων.

Έτσι, απαιτείται η συνεχής παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

#ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ #ΠΥΡΗΝΙΚΟ_ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα