Ζάεφ προς αλβανικά κόμματα: «Ο ρόλος σας είναι πολύ σημαντικός για να μην πάμε σε εκλογές»

Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε σε δηλώσεις του ότι εμπιστεύεται τη λαϊκή εντολή για την τετραετή θητεία και δε βρίσκει λόγω για πρόωρες εκλογές.

Παράλληλα, προέβη σε έκκληση προς τα αλβανικά κοινοβουλευτικά κόμματα την Πέμπτη στη σκιά της πρόθεσης δύο εξ αυτών να απαιτήσουν συνταγματική κατοχύρωση της αλβανικής γλώσσας ως αντάλλαγμα για τις ψήφους τους υπέρ της αναθεώρησης.

«Για μια τέτοια απόφαση όμως, η αντιπολίτευση, τα αλβανικά πολιτικά κόμματα, και πάνω απ’ όλα η Βουλή,

είναι σημαντικά» υπογράμμισε ο κ. Ζάεφ.

Επίσης τόνισε ότι «Γνωρίζετε τη θέση μου, εκλογές θα υπάρξουν μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο... Πιστεύω σε ολοκλήρωση της (λαϊκής) εντολής, κυρίως λόγω της οικονομίας, των επιχειρήσεων, όλων των θεσμών, ώστε οι πολίτες να μπορούν να προγραμματίσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά από μια τετραετή θητεία, κάτι που σημαίνει επιτυχία και συνολική ανάπτυξη».

«Τώρα βλέπουμε ότι είναι δυνατόν (να μη γίνουν πρόωρες εκλογές), και θα συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή... Γνωρίζω ότι στις αρχές Απριλίου ή στα τέλη Μαρτίου αρχίζουν οι προεδρικές εκλογές. Πιθανώς, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, να καθορίσουμε ότι θα πρέπει να πραγματοποιηθούν μόνο προεδρικές εκλογές, επαναλαμβάνω όμως ότι είμαι μόνο ένας από τους σημαντικούς παράγοντες για τέτοιες αποφάσεις, υπάρχει η αντιπολίτευση, τα αλβανικά πολιτικά κόμματα και πάνω από όλα το Κοινοβούλιο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα