Υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

Υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

Ο Δήμος ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ στο πλαίσιο της πράξης « Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείου Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη» με Κωδικό ΟΠΣ 5001482 που έχει ενταχθεί στο Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020 με την υπ’ αριθμ. 6884/10-10-2016 Απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα στο άρθρο 2 του Ν. 4071/2012 (ΦΕΚ Α΄ 85), λειτουργεί τη Δομή Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη. Η δράση

συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).

Η Δομή συμβάλλει στην προσπάθεια στήριξης οικογενειών ή μοναχικών ατόμων που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου επιδιώκεται η υποστήριξη, η ενδυνάμωση και η κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου για ένα έτος, μπορούν να απευθύνονται στην Δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου επί της οδού Αγ. Χριστοφόρου αρ. 1 Πυλαία, (Β’ ΚΑΠΗ Πυλαίας, 1ος όροφος) καθημερινά 9:00 π.μ.–13:00 μ.μ., έως και τις 20/03/2018, όπου θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής, προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή από εξουσιοδοτημένο άτομο.
Υποχρεωτικά Δικαιολογητικά για όλους τους υποψηφίους:

Αίτηση ενδιαφερομένου, σύμφωνα με τυποποιημένο υπόδειγμα αίτησης που χορηγεί η αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.
Φωτοτυπία Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή διαβατήριο και άδεια παραμονής σε ισχύ όπου απαιτείται

Bεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή αντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου ή λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, Κινητής Τηλεφωνίας κ.λ.π.)
Αντίγραφα Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος (Έντυπο Ε1), Δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9) και Εκκαθαριστικό Εφορίας (οικονομικού έτους 2016), όλων των ενήλικων μελών που διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη. Σε περίπτωση μη υπάρξεως αυτών υπεύθυνη δήλωση περί μη υποχρέωσης υποβολής φορολογικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (τελευταίου τριμήνου).

Βεβαίωση ανεργίας σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για άνεργο/η (όλων των ενήλικων μελών).
Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Επιτροπής περί του ποσοστού αναπηρίας ή Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.) σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (των αιτούντων ή και προστατευόμενων μελών).

Σημείωση: Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο θα ζητηθεί συμπληρωματικά.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, με την προϋπόθεση να μην είναι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ.

Πληροφορίες:
Κοινωνικό Παντοπωλείο:
τηλ. 2310 948639, e mail: [email protected]
Πληροφορίες ανά Δημοτική Ενότητα στα τηλέφωνα: Πυλαία 2310 948639, Πανόραμα 2310343662, Ασβεστοχώρι - Χορτιάτης 2313302034, Φίλυρο 2310 678546.

Keywords
Τυχαία Θέματα