Υπουργικό συμβούλιο με Καμμένο, αντίμετρα και προϋπολογισμό

Υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου έχει συγκληθεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με κύριο μενού της συζήτησης να βρίσκεται ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος μετά την ομοβροντία εναντίον του κατά την διάρκεια της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Εκεί αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το τι ακριβώς εννοούσε όταν αναφέρθηκε στην Κάρπαθο, την Λάρισα

και την Αλεξανδρούπολη αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Η παρουσία Καμμένου στο υπουργικό συμβούλιο (και η διαβεβαίωσή του) ότι δεν θα προκαλέσει τίποτε που να διαταράσσει αυτή την απρόσκοπτη πορεία της χώρας προς την ανάκτηση της πολιτικής χειραφέτησης, αναμένεται να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης μεταξύ του αρχηγού των ΑΝΕΛ και των μελών εκείνων της κυβέρνησης που ζητούν την σταδιακή απαγκίστρωση από τον Πάνο Καμμένο.

Βέβαια μετά τις δηλώσεις Καμμένου και τις αντιδράσεις που δημιούργησε, έπεσαν οι τόνοι και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι Τσίπρας - Καμμένος συναντήθηκαν και έφαγαν μαζί χτες το μεσημέρι. Οι δύο άνδρες έχουν αποφασίσει να πορευτούν μαζί μέχρι τέλους παρά το ότι ακούγεται και αυτό το θέλουν και οι δύο για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Εκείνο που απομένει είναι ο Πάνος Καμμένος να εξηγήσει σήμερα στους προερχόμενους εκ του ΣΥΡΙΖΑ υπουργούς ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση έτσι όπως πολλοί φοβούνται στην Κουμουνδούρου.

Παράλληλα, θα συζητηθεί το θέμα του προϋπολογισμού και να τονιστεί πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η μη εφαρμογή της περικοπής των συντάξεων, τα αντίμετρα που σιγά σιγά θα φτάνουν στην Βουλή προς ψήφιση.

Keywords
Τυχαία Θέματα