Υπουργείο Υγείας: Οχι στα ιδιωτικά ιατρεία για όσους εργάζονται στις ΤΟΜΥ

Υπουργείο Υγείας: Να ανακληθούν οι άδειες ιδιωτών ιατρών αλλά και λοιπού επικουρικού προσωπικού που υπηρετεί σε ΤΟΜΥ

Σε απάντηση ερωτημάτων που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τη δυνατότητα χορήγησης ή μη άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου σε επικουρικούς ιατρούς, λοιπό επικουρικό προσωπικό και προσωπικό που υπηρετεί σε ΤΟΜΥ, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Οι επικουρικοί ιατροί, το λοιπό επικουρικό προσωπικό και το σύνολο του προσωπικού που προσλαμβάνεται στις ΤΟΜΥ, κατά το χρόνο απασχόλησής τους είναι πλήρους και αποκλειστικής

απασχόλησης, όπως ορίζεται στην περίπτωση η' της παρ.2 του άρθρου 21 του ν. Ν 3580/2007 όπως ισχύει, στην παρ. 2 του άρθρου 10 του ν. 3329/2005 (Α'81), όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο τρίτο του ν.4542/2018 (Α' 95) και στην παρ. 5 του Ν 4461/2017 όπως ισχύει, αντίστοιχα και δεν υπάρχει δυνατότητα άσκησης οποιουδήποτε άλλου έργου πλην αυτού για το οποίο έχουν προσληφθεί δεδομένου ότι οι ως ειδικές διατάξεις κατισχύουν κάθε άλλης γενικής διάταξης.

Άλλωστε και στις συμβάσεις που υπογράφονται μεταξύ των φορέων και ενδιαφερομένων, αναφέρεται ότι αυτοί προσλαμβάνονται με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Μετά από τα παραπάνω, οι φορείς που έχουν χορηγήσει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου σε προσωπικό που ανήκει στις παραπάνω κατηγορίες, θα πρέπει να προβούν άμεσα στην ανάκληση των αποφάσεων αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπουργείο Υγείας, Οχι, ΤΟΜΥ,ypourgeio ygeias, ochi, tomy