Υπουργείο Άμυνας Τουρκίας: Το «Kemal Reis» πήγε να προστατέψει το Barbaros στην Κύπρο

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η φρεγάτα «Kemal Reis» (συνόδευε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis»), συνοδεύει πλέον το Barbaros στην Κύπρο.

H τουρκική πλευρά, με ανάρτησή της στο Twitter, έδωσε και στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες της φρεγάτας.

{https://twitter.com/tcsavunma/status/1294926423338225664?s=20}

Oruc Reis: Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πλέει στην κυπριακή

ΑΟΖ

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται το Oruc Reis, καθώς σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το τουρκικό σεισμογραφικό πλέει εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το Open, το τουρκικό σκάφος φαίνεται ότι έχει αποχωρήσει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ενώ φέρεται να πλέει εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Τα στοιχεία του marinetraffic αναφέρουν πως το σεισμογραφικό, έπλεε στα ανοιχτά της Πάφου περίπου στις 09:00 της Κυριακής.

Το Σάββατο, έγινε γνωστό ότι η τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» που συνόδευε το Oruc Reis, επιστρέφει στη βάση του Ακσάζ , καθώς φαίνεται πως έχει υποστεί σοβαρές μετά την επακούμβηση με τη φρεγάτα «Λήμνος» και χρήζει επισκευής.

Η φιλοκυβερνητική Γενί Σαφάκ έγραφε πως, μετά τα τελευταία γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύουν οκτώ τουρκικά πολεμικά από πέντε πλοία που είχε μέχρι πρότινος.

Νέα τουρκική Navtex για την Κύπρο

Η Άγκυρα, λίγες ώρες μετά την πλήρη αλληλεγγύη που εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ σε Ελλάδα και Κύπρο, εξέδωσε Navtex για γεωτρήσεις νοτιοδυτικά της Κύπρου, με ισχύ από τις 18 Αυγούστου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Το ερευνητικό σκάφος «Γιαβούζ» βρίσκεται ήδη στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ στην επιχείρηση θα συμμετέχουν τρία ακόμη πλοία, τα «Ertugrul Bey, «Osman Bey» και «Orhan Bey».

Keywords
Τυχαία Θέματα