Υπόθεση Πάτση: «Mικροπολιτική σκοπιμότητα» η εμπλοκή Πιερρακάκη ξεκαθαρίζουν πηγές του Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Η στόχευση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θεσμικά άτοπη, αν δεν ήταν και απολύτως πολιτικά επιτηδευμένη, με σαφή προεκλογική στόχευση», διαμηνύουν «κύκλοι» του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης - απαντώντας σε όσους επιχειρούν να εμπλέξουν τον Κυριάκο Πιερρακάκη στις αμοιβές του Ανδρέα Πάτση από τα ΕΛΤΑ.

«Η μικροπολιτική σκοπιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ

γύρω από την απόπειρα εμπλοκής του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης - και του Κυριάκου Πιερρακάκη προσωπικά - στην υπόθεση που έχει ανακύψει με τα ΕΛΤΑ είναι ευδιάκριτη», ξεκαθαρίζουν πηγές που πρόσκεινται στο υπουργείο.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 διακήρυττε με επίσημες δηλώσεις ότι τα ΕΛΤΑ δεν βρίσκονται στην εποπτεία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, αλλά ότι το τελευταίο έχει αρμοδιότητα μόνο επί των νομοθετικών και κανονιστικών θεμάτων που αφορούν στον ταχυδρομικό τομέα.

Τα παράπανω πιστοποιούνται και από σχετικά έγγραφα από τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Αυτό δεν τους εμποδίζει, σήμερα, να «χρεώνουν» στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφάσεις του Δ.Σ. των ΕΛΤΑ που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία του οργανισμού, παραβιάζοντας κάθε θεσμική λογική και λειτουργία.

Πέρα από το γεγονός ότι μια τέτοια κατηγορία δεν ευσταθεί νομικά, μήπως εν τέλει αντανακλά πρακτικές που ίσχυαν επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με οργανισμούς όπως τα ΕΛΤΑ;

#ΑΝΔΡΕΑΣ_ΠΑΤΣΗΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΨΗΦΙΑΚΗΣ_ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ #ΕΛΤΑ #ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα