Υπόθεση Άλεξ: Η δραματική έκκληση της μητέρας του, 15 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Ο μικρός Άλεξ που δολοφονήθηκε το 2006 στη Βέροια από συνομήλικούς του, δεχόταν συστηματικό bullying, το οποίο αρκετές φορές κατέληγε σε ξυλοδαρμό.

Ο Μανώλης Αναστασάκης, συνήγορος της μητέρας του μικρού Άλεξ, μίλησε στο Open και αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι η Νατέλα προσπαθεί να βρει τη σορό του παιδιού της. Ο ίδιος έκανε έκκληση, 15 χρόνια μετά την εξαφάνιση, να μιλήσει κάποιος αν ξέρει που είναι η σορός του παιδιού.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Αναστασάκη η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού, που μέχρι σήμερα είναι απόλυτα

σίγουρη πως οι δράστες γνωρίζουν πού είναι ο γιος της, απευθύνει ακόμη έκκληση προς άπαντες, όσους μπορεί να γνωρίζουν σχετικά με την εξαφάνιση του παιδιού της, που θεωρείται νεκρό και αναζητείται η σορός του, ώστε να μπορέσει τουλάχιστον, όπως ανέφερε ο ίδιος, «να μπορέσει να το θάψει και να του ανάψει το καντηλάκι».

«Καμία μητέρα δεν μπορεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι έχει χάσει το παιδί της και καμία μητέρα δε μπορεί να σταματήσει να αγωνίζεται μέχρι να βρει τη σορό του παιδιού της, του άτυχου Άλεξ, προκειμένου να έχει το ελάχιστο δικαίωμα να ανάψει ένα κεράκι στον τάφο του. Δεν έχει σταματήσει να παλεύει γι’ αυτό», ανέφερε ο Μανώλης Αναστασάκης.

«Είχαμε μία σειρά από δικαστήρια, αρχικώς καταδικάστηκαν σε αναμορφωτικά μέτρα στα πέντε παιδιά όταν κυνηγώντας τον στους δρόμους της Βέροιας, επήλθε ο θάνατός του. Από εκεί και πέρα, καταδικάστηκαν και οι γονείς, ο παππούς των παιδιών από την Ελλάδα που εξαγόρασε την ποινή του», πρόσθεσε ο συνήγορος της Νατέλα.

Η συνταρακτική υπόθεση

Το 2006, απόγευμα Παρασκευής 3ης Φεβρουαρίου, ο Άλεξ Μεσχισβίλι εξαφανίστηκε από την περιοχή της Βέροιας, λίγο μετά το πέρας της προπόνησης μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο της Ελιάς. Ο 11χρονος κατευθυνόταν προς το πρακτορείο ΟΠΑΠ του πατριού του, ενώ κατόπιν θα παρευρισκόταν στο μάθημα ζωγραφικής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Δυστυχώς, εκείνο το βράδυ Παρασκευής ο μικρός Άλεξ δεν επέστρεψε σπίτι.

Η μητέρα του, Νατέλα Ιτσουαϊτζε, τον αναζήτησε για ώρες, χωρίς να καταφέρει να τον εντοπίσει.

Σαράντα ημέρες μετά, η Αγγελική Νικολούλη κατάφερε να αποσπάσει μαρτυρίες για τη δράση μιας παρέας ανηλίκων εναντίον άλλων παιδιών, πιο αδύναμων.

Τα παιδιά κρίθηκαν ένοχα από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και, σύμφωνα με το νόμο περί ανηλίκων, τους επιβλήθηκαν αναμορφωτικά μέτρα, καθώς διέπραξαν, σύμφωνα με την απόφαση, το κακούργημα της μη σκοπούμενης, θανατηφόρου σωματικής βλάβης και η περιύβριση νεκρού.

Ωστόσο, καθώς τόσο τα παιδιά, όσο και ο περίγυρος και οι συγγενείς που γνώριζαν για το απεχθές έγκλημα κάλυψαν το συμβάν, και δεν ομολόγησαν ποτέ το σημείο που βρισκόταν η σορός του παιδιού, δεν μπόρεσαν να τους απαγγελθούν κατηγορίες, με το έγκλημα να παραμένει ατιμώρητο. Η επιμονή της μητέρας οδήγησε τους δράστες και τους συγγενείς στη δικαιοσύνη, χωρίς, ωστόσο, να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές.

Keywords
Τυχαία Θέματα