Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ο «χάρτης» των πιστοποιητικών – μαϊμού (βίντεο)

Μορφή χιονοστοιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή και νόσησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Μόνο... μεμονωμένο περιστατικό δεν φαίνεται να είναι η περίπτωση του Εμβολιαστικού Κέντρου του Παλαμά Καρδίτσας, με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που «μοίραζε» διοικητική υπάλληλος σε φίλους και συγγενείς της.

Συγκεκριμένα, η υπάλληλος σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχει δώσει τουλάχιστον 34 πλαστά πιστοποιητικά σε φίλους και συγγενείς της, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Στο Μαμάτσειο της Κοζάνης, φίλη της που εργάζεται ως νοσοκόμα βρέθηκε με πλαστό πιστοποιητικό, ενώ ερευνώνται και δύο ακόμα ύποπτα πιστοποιητικά για να βρεθεί σε ποιους ανήκουν και σε τι τομείς εργάζονται.

Στη Θεσσαλονίκη και στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» εργάζεται η αδερφή της, με πλαστό πιστοποιητικό. Πλαστό πιστοποιητικό είχε ακόμα μια νοσηλεύτρια που εργάζεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου, αλλά και δύο τραυματιοφορείς. Ομολόγησαν και οι τέσσερις.

Στην Καβάλα τα μαϊμού πιστοποιητικά φτάνουν τα 18, ενώ και στη Δράμα φέρεται να υπάρχουν πλαστά πιστοποητικά όχι μόνο σε υγειονομικούς αλλά και σε εκπαιδευτικούς και δημοτικούς υπαλλήλους.

Και πλαστά πιστοποιητικά νόσησης στο Μεσολόγγι

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, γιατρός στο Μεσολόγγι έλαβε δείγμα από θετικό ασθενή για να το δώσει σε συνάδελφό του που εργάζεται στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα, ώστε να πάρει πιστοποιητικό νόσησης.

Στην Ικαρία, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, δύο υγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά παραμένουν στη θέση τους, καταγγελία που απέδωσε στον πρόεδρο του τοπικού σωματείου.

Εικονικές βεβαιώσεις σε τουρίστες στη Σαντορίνη καταγγέλλει γιατρός του νοσοκομείου του νησιού με επιστολή του.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τους μαϊμού - εμβολιασμούς

«Επαγρύπνηση», «εγρήγορση» και άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις ύποπτες για «πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού» ζητά από τους εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, με παρέμβασή του ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με εγκύκλιό του.

Σ' αυτήν τονίζει τη σοβαρότητα του θέματου εμβολιασμού, αλλά και τη μείζονα ποινική απαξία της πράξης και καλεί τους εισαγγελείς να επεμβαίνουν ταχέως και με σχολαστική διερεύνηση κάθε πληροφορίας, σχετιζόμενης με εικονικό εμβολιασμό και την άσκηση, άμεσα ποινικών διώξεων σε βάρος των υπαιτίων.

Η εγκύκλιος του Βασίλη Πλιώτα

Η εγκύκλιος αναφέρει συγκεκριμένα:: «Ανακύπτει ήδη και βλέπει το φως της δημοσιότητας σημαντικός αριθμός περιπτώσεων πλαστών ή ψευδών κατά περιεχόμενο πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού Covid– 19 ή νόσησης, στις οποίες φέρονται ότι κάθε φορά συμμετείχαν με θετική ενέργεια ή παράλειψη, πρωτίστως, ο δήθεν εμβολιασθείς, και πρόσωπα, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, των δομών υγείας.

Με δεδομένη τη σοβαρότητα του θέματος του εμβολιασμού, τον οποίο η ιατρική επιστημονική κοινότητα προβάλλει ως βασικό – θεμελιώδες μέσο αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού COVID-19, και συνεκτιμώντας την εμφανή και μείζονα ποινική απαξία της προαναφερόμενης συμπεριφοράς, που στοιχειοθετεί (συντρεχουσών και των λοιπών νομίμων προϋποθέσεων) τη νομοτυπική μορφή εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα (βλ. ιδίως άρθρα 46, 47, 221, 242, 285 ΠΚ) επισημαίνουμε την ανάγκη επαγρύπνησης και εγρήγορσης των εισαγγελικών λειτουργών της Χώρας ώστε να παρεμβαίνουν κατά τη λειτουργική αποστολή τους και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των σχετικών υποθέσεων.

Ειδικότερα, επιβάλλεται η (κατά το άρθρο 37 ΚΠΔ αυτεπάγγελτη) ταχεία και σχολαστική διερεύνηση κάθε πληροφορίας σχετιζόμενης με εικονικό εμβολιασμό και η χωρίς χρονοτριβή κίνηση της ποινικής δίωξης κατά των υπαιτίων προσώπων, όταν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις. Εντοπισμός μεμονωμένων περιπτώσεων πρέπει να οδηγεί σε ευρύτερο εξονυχιστικό έλεγχο (με την αρωγή των αρμόδιων λειτουργών των Υπηρεσιών της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας) για ενδεχόμενη διακρίβωση μεγαλύτερου αριθμού ψευδών βεβαιώσεων εμβολιασμού στο ίδιο Εμβολιαστικό Κέντρο ή λειτουργία «κυκλώματος» παραγωγής τέτοιων πιστοποιητικών.

Προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών, χρήσιμη θα ήταν και η οιονεί προληπτική εισαγγελική δράση με την (άτυπη) επιτόπια μετάβαση του Εισαγγελέα ή του εντεταλμένου Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών στο Εμβολιαστικό Κέντρο της περιφέρειάς του για να ενημερωθεί και να γνωρίζει εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών.

Keywords
Τυχαία Θέματα