Υπό... στενή παρακολούθηση η υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Ζαντιώτη στο Βούπερταλ

Σε... κινητικότητα βρίσκονται οι Ελληνικές διπλωματικές και προξενικές αρχές στη Γερμανία, σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του 24χρονου Γιώργου Ζαντιώτη κατά το διάστημα της κράτησής του στο Βούπερταλ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου Έλληνα πολίτη -ενόσω αυτός τελούσε υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Βούπερταλ- ο Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ, μετέβη στη Χάγκεν, κοντά στο Βούπερταλ, και συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή της πόλης,

καθώς το εν λόγω αστυνομικό τμήμα έχει αναλάβει την υπόθεση διερεύνησης του τραγικού συμβάντος.

Επίσης είχε συνάντηση με στελέχη της Εισαγγελίας της πόλης Χάγκεν και αναμένεται να παρακολουθήσει την συνεδρίαση της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων της Βουλής του κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, η οποία θα εξετάσει το συμβάν και η οποία θα λάβει χώρα αύριο.

Η πρέσβης της Ελλάδος στο Βερολίνο έχει αποστείλει επιστολή στον υπουργό Εσωτερικών του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ζητώντας του πλήρη ενημέρωση της ελληνικής πλευράς για την υπόθεση και την περαιτέρω πορεία της.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Γενικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ συνεχίζει να βρίσκεται σε επαφή με τους οικείους του Γιώργου Ζαντιώτη.

Θύελλα στα social media

Το βίντεο από την σύλληψη του Γιώργου Ζαντιώτη που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media εξαιτίας της βίας που χρησιμοποιούν σε βάρος του οι αστυνομικοί, που φέρνει έντονα στη μνήμη το εφιαλτικό τέλος του Τζορτζ Φλόιντ τον Μάιο του 2020, έχει καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από την αδελφή του, με την οποία ο νεαρός φαίνεται να είχε έναν έντονο διαπληκτισμό που έφερε και την παρέμβαση της αστυνομίας.

{https://twitter.com/RiotTurtle65/status/1457318179433324547?s=20}

Το περιστατικό αν και συνέβη στις 2 Νοεμβρίου, έγινε γνωστό πριν από μόλις λίγα 24ωρα και μετά την κατακραυγή των χρηστών του διαδικτύου, με αποτέλεσμα οι Αρχές του Βούπερταλ να προβούν σε σχετικές ανακοινώσεις οι οποίες όμως προκάλεσαν πολλά ερωτηματικά, καθώς γίνεται λόγος πως ο θάνατος του νεαρού αποδίδεται σε υποκείμενο νόσημα σε συνδυασμό με την χρήση ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα τα social media τόσο του 24χρονου Γιώργου όσο και της αδελφής του έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν από μηνύματα φίλων και γνωστών, που ζητούν δικαίωση για τον θάνατο του Έλληνα ομογενή.

{https://twitter.com/chris_avramidis/status/1457423403149889537?s=20}

Keywords
Τυχαία Θέματα