Υπερσύγχρονος σταθμός ΚΤΕΛ στον Ελαιώνα, θα διαθέτει εμπορικά καταστήματα, χώρους αναψυχής και εστίασης

Ενα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση βρίσκεται ο τερματικός σταθμός των ΚΤΕΛ Ελαιώνα, ένα έργο το οποίο μετράει πάνω απο μία δεκαετία συζητήσεων, μελετών και διαβουλεύσεων.

Το έργο το οποίο για πρώτη φορά συζητήθηκε προ 15τίας, αναμένεται να αλλάξει τη συγκοινωνιακή εικόνα της πρωτεύουσας μετατρέποντας τον σταθμό ΚΤΕΛ σε έναν υπερσύγχρονο συγκοινωνιακό κόμπο με ποικίλες άλλες δραστηριότητες.

Ο νέος Κεντρικός Σταθμός

Υπεραστικών Λεωφορείων στον Ελαιώνα θα συνδέεται με τον σταθμό του μετρό της γραμμής 3 «Ελαιώνας» ώστε να καθίσταται εφικτή η μετακίνηση σε άλλα σημεία της πόλης από τον κεντρικό σταθμό και αντιστρόφως.

Ο προγραμματισμός θέλει τον νέο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων να διαθέτει εμπορικά καταστήματα, χώρους εστίασης και αναψυχής, ώστε να προσομοιάζει περισσότερα σε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο και να απαλλαγεί η πρωτεύουσα από την απαρχαιωμένη εικόνα του υφιστάμενου σταθμού ΚΤΕΛ.

Η υψηλή εμπορικότητα του έργου το καθιστά εύκολα χρηματοδοτήσιμο, ενώ το κατασκευαστικό ενδιαφέρον παραμένει επίσης ζωηρό.

Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί γύρω στα 100 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια με τον παραχωρησιούχο να αναλαμβάνει τη διαχείριση και εκμετάλλευση του χώρου.

Στην περίπτωση των ΣΔΙΤ θα συγχρηματοδοτηθεί από ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπερσύγχρονος, ΚΤΕΛ, Ελαιώνα,ypersygchronos, ktel, elaiona