Υπέρ των κατοίκων η ελεγχόμενη στάθμευση στη Γλυφάδα

Εξελίξεις υπάρχουν στο θέμα της ελεγχόμενη στάθμευσης της Γλυφάδας.

Σε αναφορά που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης η Δημοτική Αρχή δείχνει αποφασισμένη να βάλει τάξη στο κέντρο της Γλυφάδας προστατεύοντας τους μόνιμους κατοίκους, τους δημότες αλλά και την επιχειρηματικότητα της περιοχής. Επιπλέον με την συνεχή αστυνόμευση ο δήμος θα «χτυπήσει» την παράνομη στάθμευση η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι ξεκάθαρα αντικοινωνική αφού Ι.Χ. βρίσκονται παρκαρισμένα, σε πεζοδρόμια, ράμπες αναπήρων ή σε θέσεις για ΑΜΕΑ.

Το

σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης ετοιμάζεται να λειτουργήσει πιθανότατα πριν το καλοκαίρι όπου η Γλυφάδα στην ουσία κατακλύζεται από επισκέπτες καθ’ όλο το 24ωρο. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου της Γλυφάδας θα είναι δωρεάν. Μάλιστα, μελετάτε να εφαρμοστεί το μοντέλο της Πλάκας όπου οι κάτοικοι της εφοδιάζονται με ειδικές κάρτες και παρκάρουν ελεύθερα.

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα τοποθετηθεί στους κεντρικούς αλλά και εμπορικούς δρόμους της Γλυφάδας και θα λειτουργεί μέσω κινητού τηλεφώνου και αισθητήρες παρκαρίσματος που θα τοποθετηθούν σε κάθε θέση στάθμευσης. Με αυτό τον τρόπο ο επισκέπτης της πόλης θα μπορεί να πληρώνει το αντίτιμο μέσα από το κινητό του τηλέφωνο αλλά ταυτόχρονα η υπηρεσία θα γνωρίζει, μέσω των αισθητήρων, ποιο αυτοκίνητο έχει κάνει υπέρβαση χρόνου στάθμευσης προκειμένου να το «επισκεφθεί» η δημοτική αστυνομία.

Το αντίτιμο της στάθμευσης θα κοστίζει 1 ευρώ για κάθε ώρα και μετά από τις πρώτες δύο ώρες η τιμή της κάθε ώρας πιθανότατα θα διπλασιάζεται. Για τους δημότες τουλάχιστον οι πρώτες δύο ώρες θα είναι δωρεάν. Οι βασικοί δρόμοι που θα τοποθετηθούν τα παρκόμετρα θα είναι η Αγγέλου Μεταξά, Λαζαράκη καθώς και όλες οι κάθετες οδοί τους μέχρι και την οδό Κύπρου όπου θα λειτουργήσουν και σε αυτή. Στην παραλία το παρκάρισμα θα είναι δωρεάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα