Υπάρχουν άλλα Netflix;

Το ερώτημα που σίγουρα έχει κάθε συνδρομητής του Netflix είναι αν υπάρχουν παρόμοιες πλατφόρμες προβολής σειρών. 

Στην Ελλάδα πριν το Netflix, οι χρήστες και λάτρεις των σειρών και του θεάματος προτιμούσαν εκτός από το Youtube, διάφορες άλλες «πειρατικές» πλατφόρμες ταινιών. Η κακή ποιότητα,

η έλλειψη υποτίτλων και η καθυστέρηση στην απόκριση, έκανε πολλούς να απογοητευτούν και να προτιμήσουν τη συνδρομητική διέξοδο. 

Το Netflix, λοιπόν, δίνοντας το «τυράκι» της μηνιαίας δωρεάν περιήγησης, κατάφερε να προσελκύσει χιλιάδες χρήστες και να τους κρατήσει καθηλωμένους ακόμη και μετά το πέρας του μήνα. 

Ωστόσο, στην Ελλάδα υπάρχουν λύσεις που μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια το μεγαθήριο του Netflix. Αυτές δεν είναι άλλες από το Novaflix της Nova και το Cosmote Tv της Cosmote

Και οι δύο πλατφόρμες είναι συνδρομητικές ενώ οι σειρές και οι ταινίες που παρουσιάζουν συμβαδίζουν με τις δημοφιλείς τάσεις της εποχής και τα «θέλω» των χρηστών. Οι τιμές τους, δε, κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα με το Netflix ενώ στο Novaflix δίνεται και η δυνατότητα δωρέαν συνδρομής για ένα μήνα. 

Σημειώνεται πως από σήμερα (20/6) οι τιμές του Netflix αλλάζουν και αυξάνονται. 

Αναλυτικά:

-Η τιμή του basic πακέτου δε θα αλλάξει, παραμένοντας στα 7,99 ευρώ. Το standard πακέτο θα αυξηθεί από 9,99 σε 10,99 και το premium πακέτο θα αυξηθεί σε 13,99 από 11,99.

Οι αλλαγές θα εφαρμοστούν στα υπάρχοντα εγγεγραμμένα μέλη εντός των επόμενων εβδομάδων και σε όλα τα νέα μέλη άμεσα. Τα υπάρχοντα μέλη θα ενημερωθούν με e-mail καθώς και μέσα από την εφαρμογή του Netflix πριν οι νέες τιμές εφαρμοστούν σε αυτούς.

Στα τρία παρεχόμενα προγράμματα παραμένουν ως έχουν οι επιλογές για τις οθόνες που μπορεί να έχει στη διάθεσή του ο χρήστης για ταυτόχρονη θέαση, κοινώς μία οθόνη για το Basic Streaming (SD), 2 οθόνες για το Standard Streaming (HD) και 4 για το Premium Streaming (HD+Ultra HD).

Στα τέλη του 2019, θα κυκλοφορήσει στην Αμερική μια νέα πλατφόρμα για streaming, αντίστοιχη με αυτή του Netflix, του Hulu και του Amazon Prime. Όλοι πλέον γνωρίζουν αυτή τη νέου τύπου τηλεόραση που μάλλον στο μέλλον θα είναι η βασική οικιακή ψυχαγωγία μας.

Ο λόγος για το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Walt Disney Company, ένα brand που έχει μεγαλώσει γενιές τα τελευταία σχεδόν 100 χρόνια. Ειδικότερα και με τα νέα δεδομένα της εξαγοράς της Fox, η πλατφόρμα θα μπορεί να εμπλουτιστεί με περιεχόμενο που εκτιμάται ότι μπορεί να χτυπήσει το βασιλιά του online streaming Netflix. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε που απέσυρε τις ταινίες της από το τελευταίο, προκειμένου να ξεκινήσει τη δική της πλατφόρμα.

Ήδη έχουν διαρρεύσει στον τύπο διάφορα νέα αναφορικά με το περιεχόμενό του όπως remakes γνωστών και αγαπημένων ταινιών αλλά και κινουμένων σχεδίων. Dumbo, Captain Marvel, Avengers αλλά και κλασικά έργα όπως Η Λαίδη και ο Αλήτης, Monsters Inc και άλλα πολλά. Μάλιστα πέρα από τα πολυβραβευμένα brands της εταιρείας Pixar, Marvel, Lucasfilm, μετά και την είσοδο της Fox στο πλάνο θα υπάρχει πέραν των παραγωγών της και περιεχόμενο από το NatGeo.

Και η Apple όμως μπαίνει στο παιχνίδι του ανταγωνισμού από το φθινόπωρο καθώς εγκαινιάζει τη δική της συνδρομητική τηλεόραση.

Η νέα συνδρομητική υπηρεσία τηλεοπτικού streaming, που θα ανταγωνισθεί το Netflix, την Amazon, τη Disney (που πρόσφατα εξαγόρασε την 21st Century Fox) και την ΑΤ&Τ (που εξαγόρασε την Time Warner) θα είναι απαλλαγμένη από διαφημίσεις και θα προσφέρει θέαμα υψηλών προδιαγραφών. 

Keywords
Τυχαία Θέματα