Υπ. Εργασίας: Όλη η αλήθεια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς – Κόντρα με Μητσοτάκη

Σε ευθεία αντιπαράθεση, με αφορμή το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών, βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας με τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ευθεία αντιπαράθεση, με αφορμή το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών, βρίσκεται το υπουργείο Εργασίας με τον πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφετηρία στάθηκε η ομιλία Μητσοτάκη χθες στη Βουλή, κατά την οποία, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επανέλαβε για άλλη μια φορά την

υπόσχεση ότι δεν θα αφήσει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, αν έρθει στην κυβέρνηση.

Το υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο για «σκόπιμη αποσιώπηση απλών αριθμητικών δεδομένων που δεν συνεισφέρει στον πολιτικό διάλογο» και για «πλήρη διαστρέβλωση πραγματικών στοιχείων».

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας επαναλαμβάνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «ξεχνά το παρελθόν του. Ξεχνά» ότι το 2014 η κυβέρνηση της ΝΔ κάλυψε μόλις 70 χιλιάδες δωρεάν θέσεις voucher σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε τρία μόλις χρόνια αύξησε τις δωρεάν θέσεις σε 119 χιλιάδες. Ξεχνά ότι μέχρι το 2015 χιλιάδες παιδιά έμεναν εκτός δομών, απλούστατα γιατί δεν υπήρχαν βρεφονηπιακοί σταθμοί να τα φιλοξενήσουν.

Βεβαίως «ξεχνά» να πει ότι το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτεί με 15 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους, την ίδρυση και λειτουργία 400 νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών για 10.000 επιπλέον δωρεάν θέσεις βρεφών και νηπίων. Τέλος, ξεχνά ότι από το 2019 δρομολογείται η δημιουργία 1800 νέων βρεφονηπιακών σταθμών για 45.000 περισσότερα παιδιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα