Υπ. Εργασίας: Η αναφορά της ΝΔ στους μισθούς κρύβει πολιτικό θράσος

«Επίδειξη πολιτικού θράσους», χαρακτηρίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας την ανακοίνωση του τομεάρχη εργασίας της ΝΔ Γιάννη Βρούτση για τους μισθούς. Με μια σκληρή ανακοίνωση, το υπουργείο Εργασίας κατηγορεί τη ΝΔ ότι επί κυβερνήσεών την οι μισθοί ισοπεδώθηκαν.

«Η ΝΔ μείωσε με νόμο τον κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, ρίχνοντας την αμοιβή για πλήρη απασχόληση κάτω από την αμοιβή για μερική απασχόληση, εκτίναξε την ελαστική εργασία και έφτασε την ανεργία στο 27,9%», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Η

ΝΔ και ο αρμόδιος τομεάρχης της εξακολουθούν να υπερασπίζονται το έργο τους, χαρακτηρίζοντας ως «αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις» τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων της περιόδου 2010-2014, όταν επί των ημερών τους ο μέσος μισθός μειώθηκε πάνω από 240 ευρώ», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας καταγγέλλει τη ΝΔ και προσωπικά τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «θεωρούν το 8άωρο ξεπερασμένο και αντιδρούν στη θέσπιση κανόνων στις εργολαβίες. Η εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη φτηνή και χωρίς δικαιώματα εργασία δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από υποκριτικές ανακοινώσεις».

Θέλοντας να αναδείξει τη διαφορετικότητα της σημερινής κυβέρνησης, το υπουργείο Εργασίας τονίζει την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την δρομολόγηση της αύξησης του κατώτατου μισθού, «ώστε να βελτιωθεί η διαπραγματευτική θέση και το εισόδημα των εργαζομένων». Επίσης, αναφέρεται στη θέσπιση μέτρων «καταπολέμησης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και ενίσχυσης της προστασίας των εργαζομένων».

Η «φιλεργατική ΝΔ» αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο, καταλήγει με ειρωνική διάθεση η σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα