Υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Η ΝΔ προσβάλει ΑΣΕΠ και υποψηφίους προκηρύξεων

«Η ΝΔ, η οποία προφανώς ούτε μπορεί να κατανοήσει, ούτε να αποδεχτεί το γεγονός ότι η ελληνική δημόσια διοίκηση αποκομματικοποιείται, καθώς οι επιτελικές θέσεις της έχουν για πρώτη φορά προκηρυχθεί ανοιχτά και δημόσια, προέβη σήμερα σε ένα ακόμη ολίσθημα.»

Τα παραπάνω αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε απάντηση ανακοίνωσης της ΝΔ και

συμπληρώνει:« Προσέβαλε ταυτόχρονα σε μία και μόνο ανακοίνωσή της το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Ν.Σ.Κ.), το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α), το Συνήγορο του Πολίτη, την Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και εκπροσώπους θεσμικών και κοινωνικών εταίρων, δηλαδή όλους όσοι μετέχουν στο Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (Ε.Σ.Ε.Δ.).»

Ταυτόχρονα, βέβαια όπως υποστηρίζει το υπουργείο προσέβαλε και τις χιλιάδες των υποψηφίων, επιτελικά στελέχη του δημοσίου και στελέχη ιδιωτικού τομέα, που έχουν υποβάλλει αίτηση για τις 69 θέσεις Διοικητικών, Ειδικών και Τομεακών Γραμματέων, που έχουν ήδη προκηρυχθεί.

«H αιτία είναι προφανής. Η ΝΔ νοσταλγεί και ονειρεύεται την παλινόρθωση του πελατειακού-κομματικού κράτους, που περίτεχνα έστηνε επί δεκαετίες, μακριά από κάθε είδους αξιοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες.» τονίζει το υπουργείο.

«Δυστυχώς για την ΝΔ, η υψηλή συμμετοχή στην νέα διαδικασία επιλογής επιτελικών στελεχών είναι η καλύτερη απάντηση στην κριτική της. Η χώρα και η δημόσια διοίκηση αλλάζουν, η ΝΔ όχι.» καταλήγει στην ανακοίνωση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα