Ξηροφθαλμία: 'Ετσι θα την αποφύγετε το καλοκαίρι

Η ξηροφθαλμία είναι ένα σύμπτωμα που επηρεάζει περίπου το 48% των ανθρώπων σήμερα. Τους καλοκαιρινούς μήνες, η ξηροφθαλμία μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα όπως τονίζει ο κ Κωνσταντίνος Θεοχάρης Φαρμακοποιός. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι τρόποι να αποφύγεις τον ερεθισμό των ματιών σου.

Όταν τα μάτια μας δεν μπορούν να παράγουν επαρκή ποσότητα δακρύων για τη σωστή λίπανσή τους, κοκκινίζουν, και νοιώθουμε το χαρακτηριστικό αίσθημα τσιμπήματος ή καψίματος.

Τα συμπτώματα

μπορούν να επιδεινωθούν όταν βρισκόμαστε σε κλιματιζόμενα δωμάτια, όταν οδηγούμε με τα παράθυρα ανοικτά, όταν κάνουμε ποδήλατο και πολλές άλλες από τις αγαπημένες μας καλοκαιρινές δραστηριότητες. Άλλοι παράγοντες είναι ο καπνός από τα τσιγάρα, τα πούρα και τις πυρκαγιές. Υπάρχουν ευτυχώς τρόποι για να αποτρέψετε τη ξηροφθαλμία και να περάσετε ένα υπέροχο καλοκαίρι.

Τρόποι προστασίαςΦορέστε Γυαλιά Ηλίου και καπέλο

Οι ακτίνες UV είναι πολύ κακές για την όρασή σας. Φορώντας γυαλιά ηλίου με 100% προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και καπέλο, θα προστατεύετε τα μάτια σας από επιβλαβείς ακτίνες UV. Αυτό θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα μάτια σας και να αποφύγετε την ταλαιπωρία που μπορεί να προκαλέσει η έντονη έκθεση στο φως.

Φορέστε γυαλιά κολύμβησης στην πισίνα και στη θάλασσα

Πρέπει πάντα να αποφεύγετε να ανοίγετε τα μάτια σας υποβρύχια χωρίς γυαλιά. Κάτι τέτοιο μπορεί να ερεθίσει σοβαρά τα μάτια σας και να επιδεινώσει τα συμπτώματα της ξηροφθαλμίας. Έχοντας ένα καλό ζευγάρι γυαλιά θα προστατεύσει τα μάτια σας και θα σας επιτρέψει να δείτε καθαρά κάτω από το νερό.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε και τι πρέπει να γνωρίζετε για την ξηροφθλαμία ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα