«Ξηλώθηκε» το τμήμα εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της ΕΛΑΣ μετά τον σάλο με τα ημερολόγια

«Ξηλώθηκε» το τμήμα Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας μετά το σάλο που προκλήθηκε με τις ατζέντες της ΕΛ.ΑΣ. για το έτος 2019, στις οποίες περιλαμβανόταν παγκόσμιος χάρτης που ανέγραφε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τα Κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο».

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, 14 άτομα (αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό) που υπηρετούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους ενώ διενεργείται προανάκριση από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων με αντικείμενο

εάν υπεισέρχεται το στοιχείο του δόλου για όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Στο μεταξύ, με τα φορτηγά μεταφέρονται οι χιλιάδες ατζέντες της ΕΛ.ΑΣ. που περιλαμβάνουν χάρτη που αναγράφει τα Σκόπια ως Μακεδονία και το ψευδοκράτος της Κύπρου ως Βόρεια Κύπρο.

Από την πλευρά τους, πολλοί αστυνομικοί δηλώνουν πως δεν θα προμηθευτούν τα ημερολόγια της Ελληνικής Αστυνομίας για το γεγονός της αναγραφής των Σκοπίων ως κράτος με το όνομα «Μακεδονία». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για χιλιάδες έτοιμες ατζέντες - περισσότερες από 60.000, καθώς περίπου 55.000 είναι η δύναμη της Αστυνομίας – ενώ οι συνδικαλιστές αναρωτιούνται ποιοι θα πληρώσουν το κόστος της ζημιάς που ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα