Ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια τα κρούσματα κορονοϊού παγκοσμίως

Ξεπέρασαν τα 30 εκατομμύρια τα κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Συγκεκριμένα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι την 01:45 σήμερα ώρα Ελλάδας, ανέρχονταν σε 30.003.378.

Επιπλέον, περισσότεροι από 942.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια του κορονοϊού, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο. Σε απόλυτα μεγέθη, οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία είναι οι χώρες που

καταμετρούν το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

Κορονοϊός - Ινδία

Η Ινδία ανέφερε 96.424 νέα περιστατικά μόλυνσης από το νέο κορονοϊό κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων έχει αυξηθεί στα 5,2 εκατομμύρια περιστατικά μόλυνσης, όπως δείχνουν σήμερα, τα στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας.

Η Ινδία καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση στα ημερήσια περιστατικά μόλυνσης από τα τέλη Αυγούστου, ενώ διαφαίνεται πιθανό να ξεπεράσει τις ΗΠΑ, ως η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19 παγκοσμίως.

Ο αριθμός των θανάτων από το νέο κορονοϊό στην Κίνα παραμένει σε σχετικό χαμηλό επίπεδο, με το δείκτη θνησιμότητας να καταγράφεται στο 1,62%. Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι 1.174 άνθρωποι πέθαναν από την COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να φτάνει στους 84.372.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα