Ξένες κινηματογραφικές εταιρείες έρχονται στην Ελλάδα για παραγωγές

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διεθνών επαφών του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας- EKOME A.E., με τους εκπροσώπους εταιρειών παραγωγής του Χόλιγουντ καθώς και με τα μέλη της κινηματογραφικής βιομηχανίας του Μεξικό.

Υλοποιώντας τη στρατηγική του ΕΚΟΜΕ AE για την προώθηση των σύγχρονων και ανταγωνιστικών επενδυτικών κινήτρων που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα στην οπτικοακουστική παραγωγή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Πάνος Κουάνης, επισκέφθηκε το Λος Άντζελες κατά το διάστημα 6 έως

10 Μαρτίου και την Γουαδαλαχάρα από τις 11 έως τις 15 Μαρτίου 2019, όπου πραγματοποίησε παρουσιάσεις και σειρά επαφών με υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, κινηματογραφικών στούντιο και επαγγελματιών της τηλεοπτικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Το πρώτο σκέλος των επαφών του κ. Κουάνη ξεκίνησε με την κεντρική παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Motion PictureAssociation of America (MPAA), της ένωσης των μεγαλύτερων στούντιο παραγωγής των ΗΠΑ, μέλη της οποίας είναι οι εταιρείες: NBCUniversal, CBS–Paramount, Disney, 20thCentury Fox, Warner Brothers, Sony Pictures καθώς και το Netflix, που έγινε μέλος της MPAA στις αρχές Μαρτίου.

Κατά την διάρκεια της κεντρικής παρουσίασης του Πάνου Κουάνη στα στελέχη όλων των εταιρειών-μελών καθώς και των στελεχών της MPAA, αναλύθηκαν οι βασικοί άξονες των επενδυτικών κινήτρων, τα τεχνικά χαρακτηριστικά της εκτέλεσης παραγωγών στην Ελλάδα, αλλά και τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έναντι των υπολοίπων χωρών για την υλοποίηση έργων μεγάλου προϋπολογισμού (άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων).

Προσκεκλημένος του 34ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Guadalajara, του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ στη Λατινική Αμερική, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ Α.Ε. μετέβη στη Γουαδαλάχαρα όπου πραγματοποίησε παρουσίαση του ελληνικού προγράμματος επενδυτικών κινήτρων στο κοινό του Φεστιβάλ και της Αγοράς, σε παραγωγούς, κινηματογραφιστές και ΜΜΕ, την οποία προλόγισε και συντόνισε ο ελληνικής καταγωγής Patrice Vivancos, σκηνοθέτης, παραγωγός και ειδικός σύμβουλος του προγράμματος MEDIA- Creative Europe της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Απευθυνόμενος στο ακροατήριο που αποτελούνταν ως επί το πλείστον από σκηνοθέτες και παραγωγούς, ο Πάνος Κουάνης υπογράμμισε τις ευκαιρίες που ανοίγονται πλέον για συμπαραγωγές μεταξύ Ελλάδας και Μεξικό δίνοντας πρακτικά παραδείγματα για την καλύτερη αξιοποίηση των κινήτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα