Ξεκίνησαν οι πορείες για την Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησαν οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας για την Εργατική Πρωτομαγιά και οι διαδηλωτές βρίσκονται καθ οδόν προς την πρεσβεία των ΗΠΑ. Όσο περνάει η ώρα όλο και περισσότερος κόσμος φτάνει στην πλατεία Συντάγματος. Η πορεία της ΓΣΕΕ

«έχει σπάσει» στα δύο με μία ομάδα διαδηλωτών να «κατεβαίνει» την Πανεπιστημίου.

Η παρουσία της αστυνομίας είναι ισχυρή με «κλούβες» των ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει την Ηρώδου Αττικού και την Ακαδημίας, στο ύψος της Γαλλικής Πρεσβείας ενώ αποκλεισμένα είναι και τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Παρών στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ ειναι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με το νέο του κόμμα «Μερα25». Μάλιστα, υπάρχει πανό του κόμματος με κεντρικό τίτλο «Πρώτη Μάη - Ανυπακοή στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο Σύνταγμα, με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών», ξεκίνησε πριν λίγα λεπτά και ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε ήδη τη δήλωσή του. Συγκεκριμένα δήλωσε «Το μήνυμα της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς είναι η ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, της εργατικής λαϊκής πάλης και της οργάνωσης παντού ενιαία για την κατάργηση όλων των μνημονιακών αντεργατικών νόμων, για την ανάκτηση όλων των οικονομικών απωλειών που είχε ο εργαζόμενος λαός στα χρόνια της κρίσης με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με κατάργηση της φοροληστείας, ταυτόχρονα με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις στρατιωτικές βάσεις του θανάτου, για να σταματήσει η αιμορραγία των εργαζομένων, του λαού μας από τις συνεχείς πολεμικές πιστώσεις για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και βεβαίως για την αποδέσμευση τελικά από όλες τις λυκοσυμμαχίες»

Ξεκίνησε και η πορεία της ΓΣΕΕ από την πορεία Κλαυθμώνος, όπου θα διαδηλώσουν, όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους «για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, στα εργατικά δικαιώματα και τις εργασιακές κατακτήσεις». Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται αντιπροσωπεία της ΛΑΕ ενώ στα πρώτα «μπλοκ» βρίσκεται και ομάδα εργαζομένων του ΟΑΕΔ με πανό που αναφέρει «Η εργασία είναι δικαίωμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα