Ξεκίνησαν να πληρώνονται ΚΕΑ Απριλίου 2019 και επίδομα ενοικίου

Ξεκίνησε εδώ και λίγη ώρα η πληρωμή για το ΚΕΑ Απριλίου και το επίδομα ενοικίου και συγκεκριμένα η πληρωμή για το διάστημα του πρώτου τριμήνου του 2019

Ήδη στις Τράπεζες Εθνική και Πειραιώς τα χρήματα για το ΚΕΑ Απριλίου και το επίδομα ενοικίου είναι

διαθέσιμα από τα ΑΤΜ. Αύριο Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου 2019, θα έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαρτίου 2019 αλλά και του επιδόματος ενοικίου.

Το ποσό των 54.315.532,86 ευρώ θα καταβληθεί σε 264.755 δικαιούχους του ΚΕΑ και αφορά περισσότερα από 565.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίδομα ενοικίου 2019

Το ποσό των 82.461.054,80 ευρώ θα καταβληθεί σε 177.638 δικαιούχους και αφορά συνολικά περισσότερα από 477.000 άτομα. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από την ημερομηνία αυτή.

Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα