Ξεκινάει η «μάχη» στη Βουλή - Δείτε Live τις προγραμματικές δηλώσεις, πρώτη «μετωπική» Μητσοτάκη - Τσίπρα

Η πρώτη αντιπαράθεση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, μετά τις εκλογές, ξεκινάει σε λίγο στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της τριήμερης διαδικασίας της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και στη συνέχεια της ψήφου εμπιστοσύνης. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η μετωπική Κυρ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα

Τη συνεδρίαση ανοίγει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του και έπονται ομιλίες βουλευτών, ενώ, σύμφωνα με

πληροφορίες, αναμένεται να λάβουν τον λόγο και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Απο το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεδιπλώσει τον οδικό χάρτη της διακυβέρνησης του, σε κύρια ζητήματα όπως είναι οι επενδύσεις, οι φοροελαφρύνσεις, οι οικονομικοί στόχοι, οι αλλαγές στην Παιδεία και την Υγεία.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην πρώτη “μετωπική” αντιπαράθεση μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα μετά τις εθνικές εκλογές. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ζητήσει απο το Προεδρείο της Βουλής να “απαντήσει” στον πρωθυπουργό κι έτσι μετά την τοποθέτηση του Κυρ. Μητσοτάκη αναμένεται η απάντηση του Α. Τσίπρα.

Αν και ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει ρητά ότι την πρώτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων τοποθετείται μόνον ο πρωθυπουργός, όλα τα κόμματα της Βουλής συναίνεσαν στην πρόταση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα να διευρυνθεί η διαδικασία της συνεδρίασης.

Σήμερα, το βράδυ αναμένεται να τοποθετηθεί επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Δείτε τις προγραμματικές δηλώσεις Live

Keywords
Τυχαία Θέματα