Ξεκάθαρο «όχι» από Γιαμαρέλλου - Σαρηγιάννη για μετακίνηση στο χωριό

Ξεκάθαρο «όχι» για τις μαζικές μετακινήσεις στο χωριό το Πάσχα, σύμφωνα με τις δηλώσεις των μελών της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Ελένης Γιαμαρέλλου και Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Όπως δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης,  στο «καλό σενάριο» τα κρούσματα θα πέσουν κάτω από 1.200 κοντά στο Πάσχα και εφόσον εφαρμοστούν με αυστηρότητα

τα self test, προσθέτοντας ο ίδιος λέει εδώ και καιρό «όχι» στη μαζική μετακίνηση πληθυσμού το Πάσχα καθώς ενώ η διασπορά παραμένει υψηλή, θα αυξηθούν πολύ οι ενεργές επαφές και «είναι προτιμότερο να μην το ρισκάρουμε.»

Ο κ. Σαρηγιάννης ααφερόμενος στα λύματα της Αττικής, εξήγησε ότι δείχνουν «μια μικρή διακύμανση στις τιμές τους» που εκτιμά ότι μπορεί να οφείλεται και στα πάρτι, εκφράζοντας την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες.

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Παθολογίας, Λοιμωξιολόγος, Ελένη Γιαμαρέλλου, μίλησε για την πίεση στο Σύστημα Υγείας και συμφωνόντας με τον κ. Σαρηγιάννη τάχθηκε κατά των μετακινήσεων του Πάσχα τη στιγμή που μόλις χθες υπήρξαν 500 εισαγωγές στα νοσοκομεία και ζήτησε ακόμα λίγη υπομονή.

Αναφορικά με την επικείμενη συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή, τόνισε ότι θα συζητηθεί το θέμα των εκκλησιών και «θα βρεθεί μέση λύση», διευκρινίζοντας ότι οι ιερείς θα κάνουν self testing δύο φορές την εβδομάδα ενώ «την Μεγάλη Εβδομάδα θα εξετάζονται μέρα παρά μέρα».

Σε ερώτηση για το πλήρες άνοιγμα των σχολείων εκτίμησε ότι είναι δυνατό να επιστρέψουν στις τάξεις τους οι μαθητές μετά το Πάσχα.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκάθαρο, Γιαμαρέλλου - Σαρηγιάννη,xekatharo, giamarellou - sarigianni