Ξεκάθαρες απαντήσεις ζήτησε ο Νίμιτς - Νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα για το Σκοπιανό

"Υπάρχουν όλα τα αναγκαία επόμενα βήματα, εφόσον λυθεί το ονοματολογικό" δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη λήξη της τριμερούς συνάντησης με τον διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και τον υπουργό των Σκοπίων Νικολά Ντιμίτροφ, στη Βιέννη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας εξέφρασε την ελπίδα του για ένα μεγάλο βήμα που πιστεύει ότι θα επιτευχθχεί στην επόμενη συνάντηση, μετά το Πάσχα.

Οι

δύο υπουργοί Εξωτερικών και ο ειδικός διαμεσολαβητής συζήτησαν θέματα ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, πέραν του ονόματος.

Όσον αφορά το όνομα, το πιο δύσκολο ζήτημα που συζητήθηκε, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, είναι η κοινή εξεύρεση μιας ονομασίας, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και διεθνώς και εντός της χώρας των Σκοπίων, και να μην αντιβαίνει στο Σύνταγμα των Σκοπίων στο οποίο αναφέρεται ρητά ο χαρακτηρισμός "Μακεδόνες".

Πρέπει να συνταχτεί ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει την ευρύτερη συνεργασία των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών σχέσεων, εκπαιδευτικού τομέα και άλλλων.

"Θα πρέπει να λυθεί ένας γόρδιος δεσμός, γι αυτό πρέπει και οι δύο χώρες να προβούν σε έναν συμβιβασμό" αναφέρουν ότι λέχθηκε.

Διαψεύδει το ΥΠΕΞ δημοσιεύματα οτι τα Σκόπια δήλωσαν πως θα κάνουν αλλαγές στο Σύνταγμά τους

Διάψευση προβοκατόρικης πληροφορίας που διακινήθηκε σε ορισμένα Μ.Μ.Ε.

Η διάψευση

Ουδεμία διπλωματική ή άλλη ελληνική πηγή ισχυρίστηκε ότι η σκοπιανή πλευρά δήλωσε διατεθειμένη για ορισμένες αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας. Η συγκεκριμένη αναφορά αποτελεί σκόπιμη προβοκάτσια από την πλευρά όποιου μέσου διακίνησε την συγκεκριμένη πληροφορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα