Βρούτσης για απόφαση ΣτΕ: Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει, μέχρι σήμερα, τον σεβασμό της στις δικαστικές αποφάσεις, όπως πρόσφατα έκανε με τη νομοθέτηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ν.4670/2020 με την οποία εκπληρώνει με αξιοπιστία και χρονοδιάγραμμα τις δεσμεύσεις της στους συνταξιούχους» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης.

Ειδικότερα στην σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση μελετά την σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και συνεκτιμώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες

και αντοχές της εθνικής οικονομίας θα ανακοινώσει το χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ.

Η απόφαση του ΣτΕ

Απόφαση ΣτΕ για τα αναδρομικά δικαιώνει τους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει για τα αναδρομικά Ιουνίου 2015- Μαΐου 2016 ενώ δίνει το δικαίωμα στους υπόλοιπους συνταξιούχους να προσφύγουν. Επίσης το ΣτΕ έκρινε ότι από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου μέχρι σήμερα δεν υπάρχει θέμα καταβολής αναδρομικών.

Η απόφαση ορίζει τα νομικά ζητήματα ενώ η τελική απόφαση για το αν θα λάβουν τα αναδρομικά όλοι οι συνταξιούχοι είναι θέμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Εντός των αναδρομικών αυτών θα περιέχονται και τα δώρα (καλοκαιριού, Χριστουγέννων, Πάσχα) ενώ θα περιλαμβάνονται και οι επικουρικές συντάξεις.

Από τα αναδρομικά θα ευνοηθούν ιδιαίτερα οι υψηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι είχαν υποστεί μεγάλες μειώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Απόφαση ΣτΕ για τα αναδρομικά: Σχέδιο για να δοθούν σε όλους χωρίς νέες προσφυγές

Keywords
Τυχαία Θέματα