Βρέθηκε ο αρχηγός της Interpol - Κρατείται από τις Κινεζικές Αρχές

Από τις κινεζικές αρχές φέρεται να κρατείται ο αρχηγός της Interpol, Μενγκ Χονγκγουέι.

Από τις κινεζικές αρχές φέρεται να κρατείται ο αρχηγός της Interpol, Μενγκ Χονγκγουέι. Ο 64χρονος Χονγκγουέι, σύμφωνα με την South China Morning Post, ανακρίνεται από τις αρχές της Κίνας. «Είναι ένα ζήτημα για τις αρμόδιες αρχές στη Γαλλία

και την Κίνα», ανέφερε το γραφείο Τύπου της Ιντερπόλ σε ανακοίνωση. Το δελτίο αναφέρει ακόμα πως ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, και όχι ο Μένγκ, είναι υπεύθυνος για την καθημερινή λειτουργία του οργανισμού.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο Μενγκ Χονγκγουέι έχει εξαφανιστεί εδώ και μια εβδομάδα αφότου ταξίδεψε στην πατρίδα του, την Κίνα.

Ο Μενγκ Χονγκγουέι πρώην υπουργός κινεζικής κυβέρνησης, αναφέρθηκε ότι αγνοείται μετά από ταξίδι στην πατρίδα του την περασμένη εβδομάδα. Ο 64χρονος ζει στη Λυών με τη σύζυγό του και τα παιδιά του, που δεν το έχουν ακούσει νέα του από τότε που έφυγε για την Κίνα στις 29 Σεπτεμβρίου.

Η γαλλική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα έπειτα από την καταγγελία της συζύγου του επικεφαλής της Ίντερπολ Μενγκ Χονγκγουέι για την εξαφάνισή του, όπως δήλωσαν σήμερα αστυνομικές πηγές.

Η σύζυγος του Μενγκ, η οποία ζει στη Λιόν, όπου εδρεύει η Ίντερπολ, επικοινώνησε με την αστυνομία καθώς δεν είχε νέα του από τα τέλη Σεπτεμβρίου που ταξίδεψε στην Κίνα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Σε τηλεφωνήματα του Reuters, η εκπρόσωπος της Ίντερπολ δεν απάντησε.

Ο Μενγκ διετέλεσε υφυπουργός Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Ίντερπολ.

Οι γαλλικές αστυνομικές πηγές δήλωσαν στο Reuters και στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 ότι η οικογένεια του Meng δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί του ή να εντοπίσει τον τόπο διαμονής του.

Ο κ. Meng εξελέγη πρόεδρος της Ιντερπόλ τον Νοέμβριο του 2016.

Με πληροφορίες από independent.co.uk

Keywords
Τυχαία Θέματα