Βούτσης: Οργανωμένη επίθεση από ακραίες ομάδες για εισβολή στη Βουλή

Για «πρωτοφανή επεισόδια που λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για την οργάνωση» ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες επισημαίνοντας πως τα ακραία στοιχεία προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Κοινοβούλιο απο πέντε σημεία ταυτόχρονα χθες.

«Αυτό που έγινε χθες ήταν μια συστηματική προσπάθεια, από ακραίες ομάδες για εισβολή στη Βουλή. Αυτή η προσπάθεια έγινε επί δίωρο. Έγιναν σε 5 σημεία στη Βουλή:

στις 2 μπροστινές σκάλες, στο άγαλμα Βενιζέλου, στην πλαϊνή πόρτα από εδώ, η οποία έσπασε και έγιναν και στην είσοδο απέναντι από την Αμαλίας. Κάποιες στιγμές μέσα σε αυτό το δίωρο είδαμε ότι ήταν ταυτοχρόνως και στα 5 σημεία» δήλωσε ο Ν. Βούτσης τονίζοντας πως η αστυνομία κράτησε αμυντική στάση.

Ο ίδιος υποστήριξε πως τα επεισόδια δεν έχουν σχέση με τους βασικούς διοργανωτές, ομιλητές ή το μεγάλο πλήθος των ανθρώπων που ήταν στο συλλαλητήριο και πως η βία λειτούργησε αποσταθεροποιητικά και για την ίδια την διοργάνωση.

«Η δικιά μου εντύπωση είναι πως ήταν οργανωμένη επίθεση, διότι αν δούμε τα εκατοντάδες κιλά από μάρμαρα, σίδερα, ξύλα, τα οποία μαζεύτηκαν και κυρίως και τους τραυματισμούς που έγιναν μπροστά μου. Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας τραυματισμών αστυνομικών. Αλλάζαν συνεχώς οι διμοιρίες. Έφευγε η μία μετά την άλλη μπροστά διότι υποχωρούσαν οι διμοιρίες πίσω. Και δεν έχω κανένα λόγο να αποκρύψω αυτό το πράγμα ή να πω ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα» συμπλήρωσε. «Πέρυσι στο συλλαλητήριο που είχε γίνει δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επεισοδίων ή προσπάθειας εισόδου ή προβλημάτων για τη Βουλή» υποστήριξε ο Ν. Βούτσης..

Keywords
Τυχαία Θέματα