«Βουτιά» στις τιμές του φυσικού αερίου: Tι άλλαξε την «ψυχολογία» στις αγορές

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχε οδηγήσει - μεταξύ άλλων - σε μια άνευ προηγουμένου ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, με τη Δύση να προσπαθεί να βρει εναλλακτικές πηγές καυσίμων εν μέσω ανησυχιών ότι η Μόσχα θα κλείσει την κάνουλα του φυσικού αερίου, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Ωστόσο, οι φόβοι για ενεργειακές ελλείψεις το χειμώνα στην Ευρώπη φαίνεται να υποχωρούν, την ώρα μάλλιστα που επικρατεί ασυνήθιστα ήπιος καιρό για την συγκεκριμένη εποχή του έτους.

Η «μάχη» για την αναπλήρωση των αποθεμάτων φυσικού αερίου, μαζί με τα μέτρα εξοικονόμησης που έλαβε η ΕΕ, φαίνεται να αποδίδει

καρπούς.

Σήμερα μάλιστα, η είδηση της πτώσης των τιμών του φυσικού αερίου στην Ευρώπη στα 100 ευρώ/MWh (~98,35 δολάρια/MWh) έγινε γνωστή με ενθουσιασμό, καθώς οι γεμάτες αποθήκες φυσικού αερίου, μαζί με τις αφίξεις υγροποιημένου φυσικού αερίου μειώνουν τις ανησυχίες για τις ελλείψεις εφοδιασμού.

Natural gas in Europe fell to €100/MWh for the 1st time since June as mild weather, well-filled gas storage & arrivals of liquefied natural gas cargoes ease concerns of a supply shortage this winter. pic.twitter.com/ehIGROeZMp

— Holger Zschaepitz (@Schuldensuehner) October 24, 2022

Σημειώνεται πως τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο υποχώρησαν κατά 12% σε σχέση με τον περασμένο μήνα, έχοντας πλέον υποχωρήσει πάνω από 70% από το ιστορικά υψηλό που σημειώθηκε τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

#ΦΥΣΙΚΟ_ΑΕΡΙΟ #ΤΙΜΕΣ #ΑΓΟΡΕΣ #ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ_ΚΡΙΣΗ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουτιά,voutia