Βουλή: Σκληρή αντιπαράθεση για το κατεπείγον νομοσχέδιο του προσφυγικού

Με υψηλούς τόνους και με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον «κατεπείγον» χαρακτήρα του νομοσχεδίου ξεκίνησε η συνεδρίαση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που προβλέπει παράταση για ένα χρόνο στις συμβάσεις με απευθείας ανάθεση.

Η αντιπολίτευση έκανε λόγω για πρωτόγνωρη κοινοβουλευτική διαδικασία να συζητείται με διαδικασίες εξπρές στην επιτροπή ένα νομοσχέδιο την ίδια ώρα που στην Ολομέλεια συζητείται ο κρατικός προυπολογισμός. Ο εισηγητής και τομεάρχης

της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αντιτάχθηκε στην διαδικασία του κατεπείγοντος λέγοντας πως αποτελεί την «απόδειξη ύψιστης ανικανότητας του υπουργείου.

Στο ίδιο μήκος και ο εισηγητής του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου είπε ότι με το νομοσχέδιο αυτό «δεν υπάρχει καμία ασφάλεια δικαίου.

Με την κατεπείγουσα διαδικασία θέλετε να τελειώνουμε πριν τις γιορτές και να κλείσετε πολλά αγκάθια του υπουργείου. Μάλιστα, η αντιπολιτευση χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» το συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπο την έννοια ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παρατείνει το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων. Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας υποστήριξε «όλα γίνονται γνωστά και με διαφάνεια» και πως είναι λογικό να υπάρχουν έκτακτες ανάγκες για το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα