Βουλή: Μεταξύ 10 - 13 Ιουνίου ο Τσίπρας στον Παυλόπουλο - Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Την ερχόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα 10 έως Πέμπτη 13 Ιουνίου θα πάει ο Πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει την διάλυση της Βουλής προκειμένου να γίνουν οι εθνικές εκλογές» είπε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Ο ίδιος τόνισε πως μέχρι τότε η Βουλή

θα είναι ανοιχτή μέχρις ότου διαλυθεί.

Ωστόσο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα στην απόφαση της να ανοίξει η Βουλή για τρείς ημέρες κάνοντας λογο για πρωτοφανή μεθόδευση της κυβέρνησης προκειμένου να ψηφίσει «ύποπτες» τροπολογίες.

Στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η ΝΔ γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Όμοιως η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

«Λίγες μέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών η κοινοβουλευτική διαδικασία εξακολουθεί να κινείται μεταξύ μιας ηθικής θεσμικής προσέγγισης και στο κέλευσμα των επιταγών αυτής της κυβέρνησης η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη σε μία πρακτική που έχει καταδικαστεί από το παρελθόν» υπογράμμισε ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστας Τσιάρας μετά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Βασίλης Κεγκέρογλου χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός να ανοίγει η Βουλή ενώ έχουν ανακοινωθεί εθνικές εκλογές προαναγγέλοντας την αποχώρηση της ΔΗΣΥ απο τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα